Romelu Lukaku zoru başardı! Dünya Kupası’na damga vurdu

2022 Dünya Kupası F Grubu’nun son maçında Hırvatistan ile Belçika karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadelenin ilk yarısında iptal edilen penaltı kararı çok tartışıldı. Belçika Milli Takımı’nın tecrübeli futbolcusu Romelu Lukaku ikinci yarıda dahil olduğu maçta değerlendiremediği gol pozisyonlarıyla müsabakaya damga vurdu.

Romelu Lukaku zoru başardı! Dünya Kupası’na damga vurdu
Yayınlama: 01.12.2022
A+
A-

Hırvatistan, Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda F Grubu’nun son maçında Belçika ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele Ahmad bin Ali Stadyumu’nda oynandı. Kritik müsabakada İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor görev aldı. Hırvatistan ile Belçika arasındaki kritik mücadelede iptal edilen penaltı kararı tartışmalara yol açtı.

Belçika tarihinin en golcü futbolcusu olan Romelu Lukaku müsabakaya ikinci yarıda dahil olurken kaçırdığı gol pozisyonlarıyla dikkat çekti. Dünyaca ünlü golcü futbolcu büyük üzüntü yaşadı.

Hırvatistan Milli Takımı maça oldukça hızlı başladı. Henüz 7’nci saniyede ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Ivan Perisic sağ ayağıyla uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı. Ivan Perisic’in şutunda top az farkla auta gitti. Hırvatistan cephesi kaçan gol sonrası büyük üzüntü yaşadı.

LIVAKOVIC HATA YAPMADI

Heyecan dolu müsabakanın 11’inci dakikasında sağ kanattan savunma arkasına sarkan Dries Mertens ceza sahasına girip yerden pasını çıkardı. Sol çaprazda topla buluşan Yannick Carrasco sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, Hırvatistan kalecisi Livakovic topu yakın köşeden son anda kornere çeldi.

PENALTI KARARI

Kritik karşılaşmanın 15’inci dakikasında Hırvatistan’ın kullandığı serbest vuruşta topun başına Luka Modric geçti. Luka Modric’in ortasında savunma topu karşıladı. Ardından ceza alanı içinde topu uzaklaştırmak isteyen Yannick Carrasco topa eliyle müdahale etti ve müsabakanın hakemi Anthony Taylor penaltı noktasını işaret etti.

VAR DEVREYE GİRDİ

Pozisyonun ardından Belçika cephesi yoğun itirazlarda bulundu. VAR’da yapılan incelemede hakeme izleme tavsiyesinde bulundu. Anthony Taylor pozisyonu VAR monitöründe inceledi ve Dejan Lovren’in serbest vuruş kullanıldığı zaman ofsaytta olduğunu tespit etti. Hırvatistan’ın kazandığı penaltı kararı geçerlilik kazanmadı.

MERTENS ÇIKTI, LUKAKU GİRDİ

Belçika Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Martinez ikinci yarının başında oyuna bir hamlede bulundu. Galatasaray forması giyen Dries Mertens ikinci yarıda kenara geldi. Belçika’da kalan sürede Romelu Lukaku süre aldı. Belçika Milli Takımı’nda oyuna giren Romelu Lukaku’nun 49’uncu dakikada yaptığı kafa vuruşunda Livakovic rakibine gol izni vermedi.

COURTOIS ÇIKARDI

Heyecan dolu mücadelenin 54’üncü dakikasında Hırvatistan etkili geldi. Brozovic ceza alaanı içi sağ çaprazından sol ayağıyla vuruşunu yaptı, Thibaut Courtois rakibine gol izni vermedi ve topu son anda kornere çeldi.

LUKAKU ZORU BAŞARDI

Kritik karşılaşmanın 60’ıncı dakikasında Belçika gole çok yaklaştı ama Romelu Lukaku zoru başardı. Kevin de Bruyne’nin pasında ceza sahasına giren Yannick Carrasco’yu son anda Juranovic durdurdu. Juranovic’in uzaklaştırmak istediği top bir anda Romelu Lukaku’nun önünde kaldı. Romelu Lukaku boş kaleyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı direğe nişanladı. Romelu Lukaku kaçan gol sonrası büyük üzüntü yaşadı.

LUKAKU YİNE KAÇIRDI

Heyecan dolu maçın 62’nci dakikasında Kevin de Bruyne sol kanattan topla birlikte hareketlendi ve ortasını yaptı. Hırvatistan’da kaleci Livakovic topa dokunamadı ve Romelu Lukaku boş kaleyle karşı karşıya pozisyonda kafa vuruşunda topu üstten auta gönderdi.

LUKAKU BİR GOL DAHA KAÇIRDI

Zorlu müsabakanın 87’nci dakikasında Belçika bir kez daha gole çok yaklaştı. Ceza sahasında yaşanan karambol sonrası çekilen şutta top Romelu Lukaku’nun sağ ayağına çarptı ve sağ köşeden az farkla auta gitti. Dünyaca ünlü santrfor kaçan bu gol sonrası adeta yıkıldı.

LUKAKU BİR TANE DAHA KAÇIRDI

Heyecan dolu karşılaşmanın 90’ıncı dakikasında Belçika Milli Takımı’nda Romelu Lukaku bir kez daha gole çok yaklaştı. Ceza sahasına yapılan orta sonrası tecrübeli futbolcu kafa vuruşu yapmak yerine topu göğsüyle kontrol etmek istedi. Romelu Lukaku bir kez daha gol pozisyonunda zoru başardı.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş