Riski açıkladı: Yapay zeka, zengini daha zengin fakiri ise daha fakir yapabilir!

Yapay zeka öncüsü Geoffrey Hinton, iyi yapay zekanın kötü yapay zekaya karşı zafer kazanacağına inanmadığını belirterek, Yapay zekanın zengini daha zengin fakiri ise daha fakir yapabileceğini söyledi.

Riski açıkladı: Yapay zeka, zengini daha zengin fakiri ise daha fakir yapabilir!
Yayınlama: 03.07.2023
A+
A-

Sinir ağları konusundaki öncü araştırmaları nedeniyle sık sık “Yapay Zekanın Babası” olarak anılan Toronto Üniversitesi profesörü Geoffrey Hinton, kısa süre önce sektörün gayri resmi denetleyicisi oldu.

Öncülüğünü yaptığı alanı daha özgürce eleştirebilmek için bu bahar Google’daki işinden ayrılmıştı. 

Riski açıkladı: Yapay zeka, zengini daha zengin fakiri ise daha fakir yapabilir!

KÖTÜ YAPAY ZEKANIN İYİ YAPAY ZEKAYA KARŞI GALİP GELECEĞİNE İNANIYOR

Bu hafta Toronto’da düzenlenen Collision konferansında Hinton endişelerini dile getirdi. Hinton, İyi yapay zekanın kötü yapay zekaya karşı galip geleceğine inanmadığını ve ve yapay zekanın etik olarak benimsenmesinin yüksek bir maliyet getirebileceğine inandığını belirtti.

Hinton, yapay zekanın sadece onu yapan insanlar kadar iyi olduğunu ve kötü teknolojinin hala kazanabileceğini iddia etti. “Kötü yapay zekayı durdurmaya çalışan iyi bir yapau zekanın kontrolünü ele geçirebileceğine ikna olmuş değilim” dedi.

Hinton şirketlerin ve orduların, kayıpların kolayca değiştirilebilen makineler olduğu savaşları “sevebileceğini” belirtiyor.

Riski açıkladı: Yapay zeka, zengini daha zengin fakiri ise daha fakir yapabilir!

ZENGİNİ DAHA ZENGİN FAKİRİ DAHA FAKİR YAPABİLİR!

Hinton, büyük dil modellerinin (OpenAI’nin GPT-4’ü gibi insan benzeri metinler üreten eğitimli yapay zeka) üretkenlikte büyük artışlara yol açabileceğine inanmakla birlikte, yönetici sınıfın bunu kendilerini zenginleştirmek için kullanabileceğinden ve zaten büyük olan servet uçurumunu daha da derinleştirebileceğinden endişe duyuyor. Hinton bunun “zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapacağını” söyledi.

Hinton, mevcut pek çok sorun olduğunu da sözlerine ekledi. Hinton, önyargı ve ayrımcılığın sorun olmaya devam ettiğini, çünkü çarpık yapay zeka eğitim verilerinin adil olmayan sonuçlar üretebileceğini savunuyor. Algoritmalar aynı şekilde yanlış bilgileri ve ruh sağlığı sorunlarını güçlendiren yankı odaları oluşturuyor.

Hinton ayrıca yapay zekanın yanlış bilgileri bu odaların ötesine yaymasından da endişe ettiğini belirtti ve “Sahte olan her şeyi sahte olarak işaretlemek önemli” olsa da, her sahte iddiayı yakalamanın mümkün olup olmadığından emin değil. dedi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş