Rektör Kızıltoprak : “Bizim hedeflerimizden biri, kaliteli bir eğitim öğretim”

REKTÖR KIZILTOPRAK, “ BİZİM HEDEFLERİMİZDEN BİRİ, KALİTELİ BİR EĞİTİM ÖĞRETİM”

Rektör Kızıltoprak : “Bizim hedeflerimizden biri, kaliteli bir eğitim öğretim”
Yayınlama: 15.08.2023
A+
A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesine yaptığı ziyarette akademik ve idari personelle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, hedeflerinden birinin kaliteli bir eğitim öğretim olduğunu ifade etti.

Spor Bilimleri Fakülte yönetimi tarafından karşılanan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, SBF Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda akademik ve idari personele hitap etti.

Sözlerinin başında üniversitelerin temel görevlerini akademik ve sanatsal üretim, eğitim-öğretime katkı, sanayii ve ekonomik alana katkı ve toplumun aydınlatılması olarak sıralayan Prof. Dr. Kızıltoprak, “ Bizim hedeflerimizden biri kaliteli bir eğitim öğretim. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yetiştireceğimiz yeni sporcularla ve öğretmenlerle Türkiye’nin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmeliyiz. Bizim sıralarımızı önce Türk öğrenciler dolduracaklar. Çünkü bizim temel sorumluluğumuz Türk milletine ve çocuklarımıza karşı. Eğer boş kalan sıralarımız olursa eğitim almak isteyen yeryüzündeki tüm insanları sıralarımıza davet edeceğiz” dedi.

“Bizi hakkıyla geçenler bizdendir”

Hedeflerinin Türkiye’nin sporuna ve akademik birikimine yetiştirecekleri öğrencilerle katkı sunmak olduğunu söyleyen Rektör Süleyman Kızıltoprak,” Biz yurt dışına ya da millî takımlara sporcu gönderince seviniyoruz ama bunlar bizim için günlük haberlerden biri olmalı. Burası bir ahi şehri ve ahililer der ki, ’Bizi hakkıyla geçenler bizdendir’. Bizim anlayışımız da bu yönde olmalı. Bizim arkamızdan gelen öğrenciler, asistanlar, sporcular bizi hakkıyla geçmeli; Temel felsefemiz bu olmalı” dedi.

“Bizler bir yetenek avcısı gibi çalışmalıyız”

Bir yetenek avcısı gibi çalışmaları gerektiğine dikkat çeken Rektör Kızıltoprak,” Fakültemizin ilimizde temas kuracağı kuruluşların başında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz var. Ardından sivil toplum kuruluşları geliyor. Spor federasyonlarıyla, şehrin sporla ilgili tüm kurumlarıyla özellikle liselerle iletişim hâlinde olacağız. Hatta bunu bir adım daha ileri götüreceğiz ve ortaokullarla, liselerle temas kuracağız. Spor hayatına başlayacak çocuklarımızı daha yolun başında yakalayacağız.Tüm bunların gerçekleşmesi için fakültedeki tüm kurulları işleteceğiz. Akademik ve sportif olarak üretim, eğitim ve öğretime katkı, toplumumuza ve şehrimize katkı ve Türk Milletini spor alanında aydınlatma ve bilinçlendirme bizim temel yol haritamız olacak. Yeni akademik yıla enerjik ve dinamik şekilde başlayacağız. Omuz omuza yeni başarı hikayeleri yazacağız” diye konuştu.

Toplantının son bölümünde Rektör Kızıltoprak, Dekan Prof. Dr. Özdilek’ten, gelecek günlerde düzenlenecek olan özel yetenek sınavları ve fakültenin organize ettiği 11. Uluslararası Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi hakkında bilgi aldı.






sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş