OTOKAR’dan 130 milyon euroluk ihracat!

OTOKAR bir Avrupa ülkesinin açmış olduğu Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alımına ilişkin ihaleyi kazandığını açıkladı.

OTOKAR’dan 130 milyon euroluk ihracat!
Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

OTOKAR, adı açıklanmayan bir Avrupa ülkesinin açmış olduğu Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alımına ilişkin ihaleyi kazandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla açıkladı. Bahse konu ihalenin 6×6 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alımını kapsadığı ve sözleşmenin değerinin 130 milyon euro olduğu aktarıldı. KAP üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimiz, bir Avrupa ülkesinin açmış olduğu Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alımına ilişkin ihaleye 23 Kasım 2022 tarihinde teklif vermiş olup; ihaleyi kazandığımız tarafımıza bildirilmiş ve sözleşme görüşmeleri olumlu sonuçlanmıştır. Söz konusu sözleşme 18 Ekim 2023 tarihinde imzalanacaktır .

OTOKAR’dan 130 milyon euroluk ihracat!

Toplam sözleşme bedeli yaklaşık 130 milyon Euro olup, sözleşme 6×6 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alımı ile bu araçların bakım ekipmanları ve eğitim hizmetlerini kapsamaktadır. Sözleşme,  gerekli resmi makam onaylarının alınması sonrası, teminat mektubu işlemlerinin tamamlanması ve avans ödemesinin yapılmasını takiben yürürlüğe girecektir. Sözleşmeye konu teslimatların 2024 yılı ikinci yarısında başlaması ve 2025 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

Bu açıklamada bahsi geçen ihaleye teklif verilmesine ilişkin olarak, Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 10.11.2017 tarih ve 2017/18 sayılı kararı ile verdiği yetkiye istinaden, Genel Müdürlük tarafından Özel Durumlar Tebliği’nin 6’ncı maddesi kapsamında, ihaleye teklif verildiği bilgisinin açıklanmasının ihalenin sonuçlanarak sözleşmenin imzalanmasına kadar ertelenmesine karar verilmiştir.

Erteleme kararı, ihaleye ilişkin sürecin olumsuz yönde etkilenmemesi ve Şirketimiz meşru çıkarlarının ve rekabet gücünün korunması amaçlarıyla alınmıştır. Gelinen aşamada ihale sürecine ilişkin ihale makamı tarafından yapılacak bilgilendirmeler nedeniyle gizlilik sağlanamayacağından, işbu açıklama yapılmaktadır.”

ARMA 6X6 HAKKINDA

ARMA zorlu arazi koşullarında etkinliğini arttıran yüksek hareket kabiliyeti ve uzun mesafe yol koşullarında sürati ile her türlü iklim şartında görev yapmaya hazır, Türk Ordusu’nun gücüne güç katacak modüler bir platformdur.

Yüksek seviyede balistik ve mayın koruma sağlayan zırhlı monokok gövde yapısı ile ARMA, modern muharebe sahasında ve barış gücü operasyonlarında orduların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan özel bir tasarıma sahiptir.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş