Oruçken iğne yaptırmak orucu bozar mı? D

Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Dini konularda araştırma yapanlar İğne vurulmak orucu bozar mı? konusunda detaylı incelemeler yapıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı da Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı vasıtasıyla İğne vurulmak orucu bozar mı? konusunda fetva yayınladı. Peki, İğne vurulmak orucu bozar mı? İşte, detaylar…

Oruçken iğne yaptırmak orucu bozar mı? D
Yayınlama: 22.03.2023
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, vatandaşlardan gelen dini soruları yanıtlıyor. Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? sorusu gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Bu kapsamda vatandaşların en çok sorduğu sorulardan biri olan İğne vurulmak orucu bozar mı? konusunda detaylı açıklama yapıldı. Peki, İğne vurulmak orucu bozar mı? Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı?

ORUÇLUYKEN İĞNE YAPTIRMAK ORUCU BOZAR MI?

Oruç; yemek, içmek, cinsel ilişki ve bunların kapsamına giren şeylerle bozulur. Bu sebeple, besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz.

Tedavisi devam eden hastalar, sağlıklarına kavuşup tedavileri sona erinceye kadar oruçlarını erteleyebilirler. Bununla birlikte, Ramazan ayında herkesle birlikte oruca devam etmeyi arzu ediyorlar ve oruç tutmalarına da başka bir engel bulunmuyorsa iğnelerini iftardan sonra yaptırmaları yerinde olur. Bu imkâna sahip olmayanlar, tedavi ve aşı amaçlı iğne yaptırabilirler. Ancak, oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş