Norm Yeşil Enerji, 50 milyon liralık sermayeyle kuruluyor

İmaj Makine A.Ş. ve Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. iş birliğiyle “Girişim Sermayesi Yatırım Sözleşmesi” imzalanarak enerji depolama sistemi üretilmesine yönelik 50 milyon lira sermayeyle Norm Yeşil Enerji A.Ş.’nin kurulmasına karar verildi.

Norm Yeşil Enerji, 50 milyon liralık sermayeyle kuruluyor
Yayınlama: 07.12.2022
A+
A-

Tarafların KAP’a yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Şirketimizin 07.12.2022 tarih ve 51 sayılı Yönetim Kurulu toplantısında; Enerji depolama çözümleri geliştirmek, üretim ve satış faaliyetlerinde bulunmak üzere Norm Yeşil Enerji A.Ş. unvanlı şirket kurulmasına, kurulacak şirket sermayesinin 50.000.000-TL olarak belirlenmesine ve kurulacak şirkete 40.000.000.-TL (yüzde 80 oranında) iştirak edilmesine, kurulacak Norm Yeşil Enerji Anonim Şirketi’nin yüzde 20’sine iştirak eden Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile “Girişim Sermayesi Yatırım Sözleşmesi” imzalanmasına karar verilmiştir.”

10 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPILMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Enerji depolama çözümleri alanında faaliyet gösterecek şirketin KAP’a yaptığı açıklamanın devamında ise şu bilgilere yer verildi:

“Norm Yeşil Enerji Anonim Şirketi bünyesinde inşa edilecek olan batarya (enerji depolama sistemi) üretimi tesislerinde yıllık 1 GWh’lık enerji depolama sistemi üretilmesi planlanmaktadır. Üretim projeksiyonuna göre konu tesis için toplamda 10 milyon dolar yatırım yapılması öngörülmekte olup somut yatırım kararları planlanan tesis tip ve büyüklüğüne göre kurulacak şirket tarafından belirlenecektir. Kurulduğu günden bu yana “önce güven” ilkesi ile dünyada 100’den fazla ülkede iş ortaklarına anahtar teslimi entegre fabrika çözümleri sunan şirketimiz enerji depolama çözümleri üretim ve satış faaliyetleri ile gerek mevcut müşteri portföyüne ve gerekse de yeni müşterilerine enerji depolama çözümlerinin entegrasyona dahil edildiği tesis kurulum hizmetleri verebilecektir.”

1 Ekim tarihinde açıklanması beklenen yatırım sürecinin ertelenmesine ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yönetim kurulumuz 01.10.2022 tarihli toplantısında Enerji depolama sistemleri kurulum, işletim vs. sistemlerin fizibilite çalışmalarının yapılması, ilgili mevzuatın uygulanabilirliğinin araştırılmasına karar vermiştir. Verilerin toplanıp değerlendirilmesi ve somut bir yatırım kararına varılması aşamasına kadar şirketimiz ve yatırımcılarının meşru çıkarlarının zarar görmemesi için açıklamanın ertelenmesi kararlaştırılmıştır. Bugün itibariyle somut bir yatırım kararına varılmasına istinaden ertelemeyi gerektiren durum ortadan kalkmış ve yukarıda bahsedilen açıklama yapılmıştır. Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.”

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş