Mutlu Mutluluk, Hekimlik Andı’nı Okuduktan Sonra Mezun Oldu

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Mutlu Mutluluk, ‘Hekimlik Andı’nı okuduktan sonra hekim oldu. İsmindeki ve soyadındaki uyumun akılda kalıcı olduğunu anlatan Mutlu Mutluluk, hayatı boyunca pozitif bir insan olmaya çalıştığını belirtti.

Mutlu Mutluluk, Hekimlik Andı’nı Okuduktan Sonra Mezun Oldu
Yayınlama: 12.07.2023
A+
A-

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi’nden mezun olan Mutlu Mutluluk (24), ‘Hekimlik Andı’nı okuduktan sonra hekim oldu. İsmindeki ve soyadındaki uyumun akılda kalıcı olduğunu anlatan Mutlu Mutluluk, İnsanlar ismini taşır derler, ben de hayatım boyunca hep pozitif bir insan olmaya çalıştım. Sanırım bu mezuniyetteki en mutlu insan ben olabilirim dedi.

Denizli‘de yaşayan Fatma Mutluluk (50) ile İbrahim Mutluluk (60) çifti, ‘Mutlu’ isminde açtıkları tekstil firmasının adını, 1999 yılında doğan üçüncü çocuklarına verdi. Mutlu Mutluluk, 6 yıldır eğitim gördüğü AÜ Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Mutlu Mutluluk, AÜ Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde ön saflarda bayrak tutarak, cübbesiyle yürüyüş yaptı. Mutlu Mutluluk, yaptığı başarılı operasyonlarla dünyaya adını duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan’ın mezun hekimlere ‘Hekimlik Andı’nı okutmasının ardından mezun başarı belgesini aldı.

Yaşam hikayesini anlatan Mutlu Mutluluk, Benim bir ablam ve ağabeyim var. İsimleri verilirken ataların isimleri verilmiş. Bizim bir tekstil firmamız varmış. Annem ve babama çok destek olmuş. Annem ve babam da ‘İnsanlar hep evlatlarına sevdiği ve değer verdiği kişilerin ismini veriyor. Biz de o tekstile değer veriyoruz. Bizim de çocuğumuzun ismi ‘Mutlu’ olsun’ demişler. Bu süreçte cinsiyetim de belli değilmiş. Kız mı erkek mi olacağım belli olmadan ‘Mutlu’ ismini koymuşlar. Doğduktan sonra nüfus memuruna gidildiğinde ‘Mutlu Mutluluk, ne güzel ismi var’ dediklerinde annem ve babam ismimdeki bu uyumun farkına varmış dedi.

‘İSMİMİN EKMEĞİNİ SENELERCE YEDİM’

Yaşamı boyunca okulda ve sokakta ismiyle ilgili çeşitli espriler yapıldığını aktaran Mutlu Mutluluk, Kendimi bildim bileli garip esprilere maruz kaldım. ‘Mutlu, Mutsuz, Üzgün’ gibi çocukluk şakalarına çok fazla maruz kaldım. İsmimin ‘Mutlu Mutluluk’ olmasının ekmeğini senelerce yedim. Çünkü akılda kalıcı bir ismim var. İnsanlar ismini taşır derler, ben de hayatım boyunca hep pozitif bir insan olmaya çalıştım. Sanırım ismimi bu şekilde taşımaya çalışıyorum diye konuştu.

Mezun olduğu için heyecanlı olduğunu belirten Mutlu Mutluluk, Bugün çok mutluyum, çok gururluyum. Hem ailemi gururlandırdığım, hem de ülkemi gururlandırdığım için çok mutluyum. Sanırım bu mezuniyetteki en mutlu insan ben olabilirim dedi.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş