Musk ağzından kaçırdı: X (Twitter) artık herkese ücretli oluyor!

Elon Musk, bir canlı yayın sırasında X hizmetini kullanmak için kullanıcılardan ‘küçük bir aylık ödeme’ talep edebileceğini söyledi. Musk bu girişimiyle platform üzerindeki sahte hesaplarla mücadele etmeyi düşünüyor.

Musk ağzından kaçırdı: X (Twitter) artık herkese ücretli oluyor!
Yayınlama: 19.09.2023
A+
A-

X’in sahibi Elon Musk bugün, eskiden Twitter olarak bilinen sosyal ağın artık ücretsiz bir site olmayabileceği fikrini ortaya attı.

Pazartesi günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile canlı yayınlanan bir görüşmede Musk, şirketin X sisteminin kullanımı için “küçük bir aylık ödemeye geçtiğini” söyledi. Böyle bir değişikliğin platformdaki bot sorunuyla başa çıkmak için gerekli olacağını öne sürdü.

SAHTE HESAPLARDAN KURTULMAYI AMAÇLIYOR

Musk, “Büyük bot ordularıyla mücadele etmenin aklıma gelen tek yolu bu,” diye açıkladı. “Çünkü bir botun maliyeti bir penny’nin çok küçük bir kısmı – bir penny’nin onda biri diyelim ama birkaç dolar ya da başka bir şey ödemek zorunda olsa bile, botların etkin maliyeti çok yüksek” dedi.

Musk yeni abonelik ödemesinin ne kadar tutacağını söylemedi, ancak bunu “küçük bir miktar para” olarak tanımladı.

Musk ağzından kaçırdı: X (Twitter) artık herkese ücretli oluyor!

X’İN AYLIK AKTİF 550 MİLYON KULLANICISI BULUNUYOR

Görüşme sırasında Musk X için yeni ölçümler de paylaştı ve sitenin şu anda aylık 550 milyon kullanıcısı olduğunu ve bunların her gün 100 ila 200 milyon gönderi oluşturduğunu belirtti.

Ancak Musk’ın bu rakamlar arasında otomatik hesapları (yani haber akışları gibi iyi botları ya da spam gönderenler gibi kötü botları) sayıp saymadığı net değildi.

MUSK ÜCRETLİ GİRİŞİM İÇİN HERHANGİ BİR ZAMAN DİLİMİNDEN BAHSETMEDİ

Musk, X için ücret alma planını ya da böyle bir değişikliğin ne zaman gerçekleşeceğini açıklamadı. Ancak Musk geçen yıl platformun başına geçtiğinden beri şirket, kullanıcılarını ücretli abonelik ürünü X Premium’a (daha önce Twitter Blue) abone olmaya zorluyor.

Aylık 8 dolar ya da yıllık 84 dolar olan bu abonelik hizmeti, gönderileri düzenleyebilme, reklam yükünün yarısı, arama ve konuşmalarda öncelikli sıralama, daha uzun gönderiler yazabilme ve daha fazlası gibi çeşitli özellikler sunuyor.

Musk ağzından kaçırdı: X (Twitter) artık herkese ücretli oluyor!

ŞU ANDA 827 BİN 615 KULLANICISININ X PREMİUM HESABI VAR

X kaç ücretli abonesi olduğunu açıklamıyor, ancak bağımsız araştırmalar X Premium’un X kullanıcılarının çoğunluğunu çekmediğini gösteriyor. Örneğin bir analiz, şu anda yalnızca 827.615 kullanıcının X Premium’a abone olduğunu belirledi.

X için herkesten ücret alma fikri Musk için yeni bir fikir değil. Platformer geçen yıl Musk’ın tüm Twitter’ı bir ödeme duvarının arkasına koyma fikrini değerlendirdiğini bildirmişti.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş