MSB: Son bir haftada 26 terörist etkisiz hale getirilmiştir

MSB: Son bir haftada 26 terörist; 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise 242’si Irak’ın, 366’sı Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere toplam 608 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

MSB: Son bir haftada 26 terörist etkisiz hale getirilmiştir
Yayınlama: 21.03.2024
A+
A-

Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde, 19 Mart’ta bir üs bölgemize sızma ve saldırı girişiminde bulunan teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

 

Menfur saldırı sonrası 19 ve 20 Mart’ta düzenlenen hava harekatları ile Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerinde terör örgütü PKK tarafından kullanıldığı tespit edilen ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen sığınak, barınak ve mağaralardan oluşan toplam 39 hedef başarıyla imha edilmiştir.

 

Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 7’si terör örgütü mensubu olmak üzere 174 şahıs yakalanmış; 2 bin 393 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

 

Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca, çeşitli miktarda ‘Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi’ ve ‘Nefer’ Kuleli Zırhlı Muharebe Aracı’nın muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş