Merkez Bankası’nın kararı ihracatçıları memnun etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Merkez Bankası’nın reeskont kredisi kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Merkez Bankası’nın kararı ihracatçıları memnun etti
Yayınlama: 05.10.2023
A+
A-

TCMB reeskont kredilerinde ihracatçının finansman maliyetini 15 puan azaltıp, KOBİ’lerin ihracat kredisi limitini artırdı.

Karar sonrası İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “İhracatçı şirketlerin kredi maliyetlerini düşüren önemli bir adım atıldı. Ekonomi yönetimi politika setinde ‘eşgüdümlü ince ayar’ yapmaya devam ediyor” dedi.

Avdagiç, sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, TCMB’nin reeskont kredilerinde ihracatçının finansman maliyetini 15 puan azaltıp, KOBİ’lerin ihracat kredisi limitini artırdığını hatırlattı.

Avdagiç, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomi yönetiminin sıkı para politikası uygularken, seçici kredi mekanizmasıyla üretim ve ihracatı desteklemesi memnuniyet verici. Bundan sonra da fiyat istikrarı için çalışırken; üretim, ihracat ve istihdamı da içeren eş zamanlı mücadeleden vazgeçmemeliyiz.”

İhracatçı şirketlerin kredi maliyetlerini düşüren önemli bir adım atıldı. Ekonomi yönetimi politika setinde ‘eşgüdümlü ince ayar’ yapmaya devam ediyor.@merkez_Bankasi reeskont kredilerinde ihracatçının finansman maliyetini 15 puan azaltıp, KOBİ’lerin ihracat kredisi limitini…

— Şekib Avdagiç (@SekibAvdagic) October 5, 2023

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş