Merkez Bankası net rezervlerinde büyük artış! Kasadaki miktar 15 milyar doları aştı

Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan’ın ekonomi yönetiminde dümene geçmesinin ardından toparlanma sinyalleri gelmeye devam ediyor. Yeni yönetimle birlikte Merkez Bankası’nın rezervlerinde dikkat çeken bir yükseliş kaydedildi. Geçen hafta 4.8 milyar dolar artış yaşayan net rezervler, 15.7 milyar dolara ulaştı.

Merkez Bankası net rezervlerinde büyük artış! Kasadaki miktar 15 milyar doları aştı
Yayınlama: 10.08.2023
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in, Merkez Bankası Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan’ın getirilmesiyle ekonomide toparlanma süreci devam ediyor. Yeni ekonomi yönetiminin uyguladığı politikalar meyvesini vermeye başlarken, ekonomideki hareketlenme Merkez Bankası rezervlerine de yansıdı. Merkez Bankası net rezervleri geçen hafta 4.8 milyar dolar arttı.

NET REZERVLER 15 MİLYAR DOLARI AŞTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın net rezervlerinde geçen hafta önemli düzeyde bir toparlanma izlendi. TCMB verilerine göre net rezervler 10.9 milyar dolardan 15.7 milyar dolara yükseldi.

BRÜT REZERVLERDE TOPARLANMA SINIRLI KALDI

Brüt rezervlerdeki toparlanma ise daha sınırlı kaldı. Verilere göre brüt rezervler 4 Ağustos haftasında 113,8 milyar dolardan 115,6 milyar dolara yükseldi.

ATILAN ADIMLAR MEYVESİNİ VERDİ

Analistler, rezerv artışlarının, Kur Korumalı Mevduatların (KKM) dönüşlerinin rekor seviyede olduğu ağustos ayında da devam etmesine dikkati çekerek, ekonomi yönetimi tarafından seçim sonrası atılan adımların söz konusu seyirde etkili olduğunu ifade etti.

Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL? Dolar alış ve satış fiyatları için tıklayın. Altın fiyatları için tıklayın. Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar?

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş