Meral Akşener ne zaman İçişleri Bakanlığı yaptı?

Seçim günü yaklaştıkça vatandaşlar seçim gündemine ilişkin tüm detayları araştırıyor. Merak edilen konulardan biri de seçimlerde parmak boyası ne zaman kaldırıldı oldu. Peki, Meral Akşener ne zaman İçişleri Bakanlığı yaptı?

Meral Akşener ne zaman İçişleri Bakanlığı yaptı?
Yayınlama: 08.03.2023
A+
A-

Meral Akşener ne zaman İçişleri Bakanlığı yaptı, konusu son günlerin en çok merak edilen konuları arasında yer aldı. Peki, Meral Akşener ne zaman İçişleri Bakanlığı yaptı?

MERAL AKŞENER NE ZAMAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YAPTI?

Drama’dan Türkiye’ye göç etmiş muhacir bir ailenin kızı olan Meral Akşener, 18 Temmuz 1956’da Kocaeli’nin İzmit ilçesine bağlı Gündoğdu mahallesinde doğdu. Baba adı Tahir Ömer, anne adı Sıddıka’dır. Baba tarafı, Diyarbakır’ın Küçükkadı köyünden olan Büyükkadı’dan Balkanlar’a göç ettirilmiş bir aileden gelmektedir.

1974 yılında Bursa Kız Öğretmen Lisesi’nden “İlkokul öğretmeni” olarak mezun oldu. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin tarih bölümünden mezun oldu. 1979 ile 1982 yılları arasında öğretmen olarak çalışan Akşener, 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi’nde araştırma görevlisi oldu.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yakın çağ tarihi dalında yüksek lisans, aynı üniversitenin Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türk tarihi dalında da doktorasını tamamladıktan sonra “Tarih Doktoru” oldu. Kocaeli Üniversitesi’nde inkılap tarihi bölüm başkanı olarak görev yaptı. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı’nın kurucularından biri olarak başkanlığını da yaptı.

SİYASİ HAYATI

Siyasete 1994 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden İzmit Büyükşehir Belediyesi başkanı adayı olarak girmiştir. 1995 ve 1999 Türkiye genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi milletvekili olarak meclise giren Akşener, 1996 ile 1997 yılları arasında Necmettin Erbakan tarafından kurulan koalisyon hükûmetinde içişleri bakanı olarak görev yaptı. Akşener, 2007, 2011 ve Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmedi. 2017’de MHP’den istifa etti ve İYİ Parti’yi kurdu. 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin cumhurbaşkanı adayı olmuştur.

Seçim Sonuçları

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş