Kütahya Tasarım Teknokent KSBÜ ile daha da güçlendi

KÜTAHYA TASARIM TEKNOKENT KSBÜ İLE DAHA DA GÜÇLENDİ

Kütahya Tasarım Teknokent KSBÜ ile daha da güçlendi
Yayınlama: 25.10.2023
A+
A-

Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş.’nin Aylık Yönetim Kurulu Toplantısı, aynı zamanda Teknokent ortaklarından biri olan Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıya mevcut yönetim kurulu üyeleri dışında Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin ve KSBÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Hasan Emre Aydın’da katıldı. Hem Teknokent ve Kütahya şehrini bir bütün olarak ilgilendiren en önemli gündem maddesi Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş.’ye ortak olma talebiydi. Söz konusu talep oybirliğiyle ve memnuniyetle kabul edildi. Gerekli resmi işlemlerin ardından KSBÜ Tasarım Teknokente ortak olacak. Hem şehirdeki iki üniversitenin ortak çalışmaları artarken hem de üniversiteler ile sanayi arasındaki iş birliğine ’Sağlık’ projeleri daha fazla eklenmiş ve sağlık şirketleri Teknokente daha fazla ilgi gösterir hale gelecek.

“Teknokentimiz daha da güçlendik”

Konuyla ilgili bilgi veren Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Kütahya şehrimiz için her iki üniversitemizde çok değerli. Şu ana kadar hem Dumlupınar Üniversitemiz özelinde hem de büyük ortağı olduğumuz Teknokent nezdinde arge, inovasyon ve diğer teknolojik proje çalışmalarına çok önem verdik. Bundan sonrada aynı yaklaşımımız devam edecek. Aramıza Sağlık Bilimleri Üniversitemizin de katılmasıyla hem teknokentimiz daha güçlenecek hem de aramızdaki işbirlikleri artacak. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Şehrimize ve ülkemize katkı sağlamayı amaçlıyoruz”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, “Teknokent Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak nezdinde tüm yönetim kurulu üyelerine bizi davet ettikleri ve ortaklık talebimize olumlu yaklaştıkları için çok teşekkür ediyorum. Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak sağlık projeleri ve bu alandaki sağlık teknolojileri üretimine hassaten özel önem veriyoruz. Bu anlamda hizmet vermesi için Teknoloji Transfer Ofisimizi de kurduk. Teknokent bünyesinde güçlü akademik kadromuzun spesifik çalışmaları ve siz değerli yönetim kurulu üyeleriyle verimli çalışmalar yaparak şehrimize ve ülkemize katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

“Yüzde yüz doluluk oranı ile çalışıyoruz”

Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ise, “Sağlık Bilimleri Üniversitesinin aramıza katılması gücümüze güç katacak. Halihazırda yüzde 100 doluluk ile çalışıyoruz. Kapasitemizi yaklaşık 3 kat artıracak yeni binamız tamamlanmak üzere. Aramızda halihazırda 4 sağlık teknolojisi şirketi var. Yeni binayla birlikte ilk planda bu sayının 15’e çıkacağını düşünüyoruz. Ülkemiz ve Kütahya için teknoloji üretmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş