Kremlin: Tavan fiyat uygulamasını tanımayacağız

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: “Batı ülkeleri Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması getirse de Ukrayna’da sürdürdüğümüz özel askeri operasyonu finanse etmeye devam edeceğiz.”

Kremlin: Tavan fiyat uygulamasını tanımayacağız
Yayınlama: 05.12.2022
A+
A-

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Avrupa Birliği (AB) ve G7’nin Rus petrolünün varil fiyatını 60 dolar ile sınırlamayı içeren tavan fiyat uygulamasını değerlendirdi.

Peskov, düzenlediği basın toplantısında ilgili soruyu yanıtlayarak “Rusya ekonomisi özel askeri operasyonun gerektirdirdiklerinin hepsini karşılamak için gerekli olan potansiyele sahip, söz konusu sınırlamaların operasyon üstünde bir etkisi olmayacak” dedi.

“Fakat bu sınırlamalar küresel enerji pazarının istikrarını etkiliyor, onu tamamen istikrarsız hâle getiriyor” değerlendirmesini yapan Peskov, Rusya’nın petrolüne getirilen tavan fiyat uygulamasını kabul etmeyeceklerini yineledi.

Sözcü,”(Rusya’nın bu uygulamaya vereceği yanıta ilişkin) karar hazırlanıyor. Bunula beraber bir şeyin belli olduğuna kuşku yok. Tavan fiyat uygulamasını tanımayacağız” ifadelerini kullandı.
sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş