KOSGEB’den 3 dev teknoloji desteği!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) yeni ürün ve hizmet geliştirmek isteyenlere özel üç önemli teknoloji destek programı açıkladı.

KOSGEB’den 3 dev teknoloji desteği!
Yayınlama: 17.05.2023
A+
A-

Bir kısmı geri ödemeli olan desteklerde üst limit 10 milyon TL’ye kadar çıkıyor. Bunun yanında işletmelere tüm katma değerli süreçlerde mentorluk hizmetleri de sunuluyor.

Müthiş hayalleriniz var ancak bütçeniz yetmiyorsa bu programlara muhakkak göz atmalısınız.

1- TEKMER

Türkiye’de 18 adet Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) bulunuyor ve her biri, girişimci ve işletmeler için bir kuluçka merkezi. Hedef, bu alanlara daha çok yatırımcı çekilmesi.

KİMLER FAYDALANABİLİR?: TEKMER kurucusu, üniversite, merkezdeki şirketler, Teknoloji Transfer Ofisi, kamu kurum ve kuruluşları

NASIL BAŞVURULUR?: Söz konusu kurumlar, TEKMER Destek Programı yetkilendirme formu ile e-devlet üzerinden başvurabilir.

DESTEK ORANI: Yüzde 75

LİMİT: 6 milyon TL

MOBİLYA VE DONANIM: Geri ödemesiz 2 milyon TL

PERSONEL GİDERLERİ: Geri ödemesiz 3 milyon TL Eğitim, danışmanlık, organizasyon giderleri: Geri ödemesiz 1 milyon TL

ORTAK KULLANIMA YÖNELİK MAKİNE-TEÇHİZAT VE YAZILIM DESTEĞİ: Geri ödemesiz 2 milyon TL ve geri ödemeli 2 milyon TL.

DESTEKLENEN ÇALIŞMA TEMALARI: Enerji, yenilenebilir enerji, havacılık, savunma, ilaç, tıbbi cihaz, medikal, biyoteknoloji, nanoteknoloji, genetik, robotik, makine, elektrik, elektronik, kimya, yazılım, dijitalleşme, yapay zeka ve benzeri konular.

KOŞULLAR: Kabulün ardından TEKMER’de işletici kuruluş adı verilen yeni bir işletme kurulması gerekiyor.

2- AR-GE VE ÜR-GE

Burada da Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) modülünde işletmeler ile girişimciler, üretimden iyileştirmeye kadar yine pek çok alanda destekleniyor. Ürün Geliştirme (Ür-Ge) modülünde ise orijinal veya iyileştirilmiş projelere destek sağlanıyor.

NASIL BAŞVURULUR?: kosgeb.gov.tr adresinde bulunan ‘e-hizmetler’ bölümünden başvurular yapılabiliyor.

DESTEK ORANI: Yüzde 75. Nitelikli personel için yüzde 100.

DESTEK ÜST LİMİTİ: 1 milyon 100 bin TL

MAKİNE-TEÇHİZAT, DONANIM, HAM MADDE, YAZILIM VE HİZMET ALIMI: 300 bin TL geri ödemeli, 200 bin TL geri ödemesiz.

TAMAMI GERİ ÖDEMESİZ DESTEKLER: Nitelikli personel giderleri, sınai mülkiyet hakları giderleri, test-analiz ve belgelendirme ve eğitim, proje tanıtım, fuar ziyareti gibi diğer giderler.

KOŞULLAR: Ar-Ge ve inovasyon konularında projesi olan işletmeler ve girişimciler, Ür-Ge’de ise projesi olan işletmeler yararlanabiliyor.

3- KOBİ TEKNOYATIRIM

Bu program ile Ar-Ge faaliyetleri ile ortaya çıkan ürünlerin üretimi ve ticarileştirilmesi için destekler veriliyor.

NASIL BAŞVURULUR?: kosgeb.gov.tr adresindeki ‘e-Hizmetler’ bölümünden gerekli formu doldurarak başvuru yapılabilir.

KİMLER FAYDALANABİLİYOR?: KOSGEB’e kayıtlı gerçek veya tüzel kişi statüsündeki işletmeler.

DESTEK ÜST LİMİTİ

Düşük ve orta düşük teknoloji alanlarında verilecek desteklerin üst limiti 1 milyon 400 bin lirası geri ödemeli ve 600 bin TL’si geri ödemesiz olmak üzere toplam 2 milyon TL.
Orta yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında verilecek desteklerin üst limiti 7 milyon TL’si geri ödemeli ve 3 milyon TL’si geri ödemesiz olmak üzere toplam 10 milyon TL.
Türkiye’nin cari işlemler hesabına katkı sunacak yani yerlileşmeye destek verecek ürünlerin üretimi/ ticarileştirmesi için de 10 milyon TL’lik destek uygulanıyor.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? 

GÜNEŞ ENERJİSİ TABANA YAYILMALI

Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜNEŞDER) Başkanı Serdar Ekiz, kapasite tahsislerindeki hatalara vurgu yaparak güneş enerjisi kullanım hakkının anayasal güvenceye alınması gerektiğini belirtti.

Kapasite tahsislerinin yüksek tüketim yapan şirketlere verilmesini eleştiren Ekiz, “Piyasa fiyatlarından daha uygun maliyetle enerji ihtiyaçlarını karşılayabilecek şirketlere kapasite tahsisi yapılması, üretim yapan, ihracat yapan küçük işletmelerin alanını daraltmakta ve onların rekabet gücünü azaltmakta” dedi.

KISA… KISA… KISA…

YAPAY ZEKALI MUHASEBE UYGULAMASI

Yapay zeka algoritmaları sayesinde işletmelerin yaptıkları masrafları ve çalışan harcamalarını takip ve analiz eden yerli muhasebe uygulaması Masraff yüzde 87’ye varan tasarruf sağladığını bildirdi.

Masraff Kurucu Ortağı Begül Eray Sezgin, “Burada temel odağımız tüm işletme ve ekiplere zaman kazandırmak. Masraf işi her ay muhasebe ekiplerinin en az 4-5 günlerini alan, şirket içinde kurallar benimsenmediği için kontrolü zorlaşan ve kaosa neden olan rutin bir yönetim süreci” dedi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş