Koronanın yeni varyantı BA.2.86 yayılıyor! İsrail ve Danimarka’dan sonra İngiltere’de de görüldü

Dünyada 6 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün yeni varyantı “BA.2.86”, İsrail ve Danimarka’dan sonra İngiltere’de de görüldü. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı, varyantın yakın zamanda seyahat geçmişi olmayan bir kişide görüldüğünü aktarırken, bu durumun ülke içindeki bulaşmaya işaret ettiğini vurguladı.

Koronanın yeni varyantı BA.2.86 yayılıyor! İsrail ve Danimarka’dan sonra İngiltere’de de görüldü
Yayınlama: 19.08.2023
A+
A-

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Kovid-19’un yeni varyantı “BA.2.86″nın, İsrail ve Danimarka’dan sonra İngiltere’de de görüldüğünü açıkladı. Varyantın yakın zamanda seyahat geçmişi olmayan bir kişide görüldüğü ifade edildi.

SEYAHAT GEÇMİŞİ OLMAYAN BİRİNDE ÇIKTI

UKHSA’dan yapılan açıklamada, Omicron varyantının alt türü olarak ortaya çıkan yeni varyantın, yakın zamanda seyahat geçmişi olmamış bir kişide görüldüğü belirtildi. Açıklamada, “BA.2.86″nın halihazırda bulunan varyantlar ile Omicron’a genomik olarak daha uzak olduğu ve daha yüksek sayıda mutasyon geçirdiği ifade edildi.

ÜLKE İÇİNDEKİ BULAŞMAYA İŞARET EDİYOR

Seyahat geçmişi olmayan bir kişide bu virüsün görülmesinin ülke içindeki bulaşmaya işaret ettiği belirtilen açıklamada, henüz yeni varyantın özellikleri ve ciddiyeti üzerine yeterli veri bulunmadığı kaydedildi.

DURUM YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

Açıklamada görüşlerine yer verilen UKHSA Başkan Yardımcısı Meera Chand, “Birleşik Krallık’ta teyit edilmiş bir vaka var. UKHSA şu anda ayrıntılı bir değerlendirme yapmakta ve zamanı geldiğinde daha fazla bilgi sağlayacaktır. UKHSA durumu yakından izlemeye devam edecek ve analiz sonuçlarını mevcut olduklarında yayınlayacaktır” dedi.

“GÖZLEM ALTINDAKİ VARYANT”

Dünya Sağlık Örgütü dün yaptığı açıklamada adı BA.2.86 olarak açıklanan varyantın durumunu taşıdığı çok sayıda mutasyon nedeniyle “gözlem altındaki varyant” olarak güncellemişti. Henüz birkaç ülkeden raporlar iletildiğini belirten DSÖ, şu anda “izlenmesi gereken” kategorisinde 3, “gözlem altındaki” kategorisinde ise 7 varyant bulunduğunu da ifade etmişti.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş