Keratokonus hastalığı ve kornea çapraz bağlama tedavisi

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ) TIP FAKÜLTESİ GÖZ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. ERAY ATALAY KURUMSAL İLETİŞİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TARAFINDAN HAZIRLANAN ESOGÜ GÜNDEM PROGRAMINDA KERATOKONUS HASTALIĞINI VE TEDAVİ YÖNTEMİNİ ANLATTI.

Keratokonus hastalığı ve kornea çapraz bağlama tedavisi
Yayınlama: 22.03.2024
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Eray Atalay Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ESOGÜ Gündem programında keratokonus hastalığını ve tedavi yöntemini anlattı.

“Kornea çapraz bağlama tedavisi”

Keratokonus hastalığının korneanın ön yüzeyinin şekil değiştirmesine yol açtığını ve yüksek astigmatizm ve miyopi ile sonuçlandığını belirten Doç. Dr. Atalay hastalığın görülme sıklığının yüzde 3.5 civarı olduğunu söyledi. Miyopiye uygulanan lazer tedavisinin keratokonus hastalığını ilerlettiğini kaydederek erken tedavinin önemine dikkat çekti. Hastalığın erken teşhisiyle birlikte korneal çapraz bağlama tedavisinin uygulanabildiğini belirten Doç. Dr. Atalay şöyle konuştu:

“Keratakonusun her ne kadar erken tespiti önemli ise de hastalığın ilerlemesinin engellenmesi de ciddi önem taşımakta; bu bağlamda korneal çapraz bağlama tedavisi uyguluyoruz. Hastanemizde yakın zamanda kamu hastanelerinde bir ilk olarak hem biyomikroskop altında hem de ameliyathane koşullarında korneal çapraz bağlama tedavisi uygulayabilen bir cihazın teminini sağladık. Bu cihazın kullanıma girmesiyle birlikte hem şehrimizde hem çevre illerdeki hastalara hizmet vermeye başladık.”

sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş