Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde oy kullanma işlemi başladı

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), seçimlerin yenilenmesine karar verdiği Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçmenler oylarını kullanmak için sandık başına gitti.

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde oy kullanma işlemi başladı
Yayınlama: 02.06.2024
A+
A-

Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy verme işleminin sona ermesinin ardından yapılan sayımlarda, CHP’li aday Deniz Yağan 5 bin 82 oyla seçimi önde bitirdi. MHP’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy alarak 2’nci sırada yer aldı. MHP’li yetkililer, mühürsüz pusulaların olduğu iddiasıyla seçimin iptal edilmesi için İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Yapılan başvuruyu değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, seçimlerin yenilenmesine karar verdi. İptal kararının ardından CHP’nin itirazları, İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildi. Bunun üzerine seçimin 2 Haziran’da yeniden yapılmasına karar verildi.

SEÇMENLER SANDIK BAŞINA GİTTİ

Vatandaşlar bugün saat 08.00 itibariyle ilçedeki okullara kurulan sandıklara giderek oy kullanmaya başladı. Sandık görevlilerinden zarf ve pusulalarını alan seçmenler, oylarını kullandıktan sonra imza atarak oy verme işlemini tamamladı. İlçede, 18 bin 960 seçmen, 141 sandıkta oy kullanacak. Seçim güvenliği kapsamında ilçede çok sayıda polis ve jandarma görev aldı. İlçede oy kullanma işlemi saat 17.00’de sonlanacak.

CHP İLE CUMHUR İTTİFAKI’NIN ADAYLARI OYLARINI KULLANDI

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesindeki seçimlerde CHP adayı Deniz Yağan, Kazancık Mahallesi’ndeki 1079 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Yağan’a, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de eşlik etti. Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Menduh Uzunluoğlu da Yenicami Mahallesi Melikgazi İlkokulu’ndaki 1130 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Uzunluoğlu’na MHP Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen eşlik etti. Oyunu kullandıktan sonra konuşan Uzunluoğlu, “Oyumuzu kullandık. Önce partimize, Cumhur İttifakı’na, ilçemize ve bütün ülkemize hayırlı olsun diyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Seçim asude bir şekilde geçiyor. Akşama kadar da böyle devam edecek. Akşam da inşallah zafer, Cumhur İttifakı’nın olacak diyorum. Saygılar sunuyorum” dedi. İlçede oy verme işlemleri sürüyor.

OY KULLANMA İŞLEMİ SONA ERDİ

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararıyla seçimlerin yenilendiği Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde oy kullanma işlemi sona erdi ve sandıklar kapandı. Vatandaşlar saat 08.00’den 17.00’ye kadar oylarını kullandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı seçimde, oy kullanma işlemi sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş