Kavşak çalışmalarına 60 bin ton asfalt desteği

KAVŞAK ÇALIŞMALARINA 60 BİN TON ASFALT DESTEĞİ

Kavşak çalışmalarına 60 bin ton asfalt desteği
Yayınlama: 15.08.2023
A+
A-

Zafertepe ve Germiyan Kampüsü kavşaklarında devam eden imalatları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, çalışmaların bir an önce tamamlanması için Kütahya Belediyesi olarak 60 bin ton asfalt desteği sağladıklarını ifade etti.

Yapılan imalatları yerinde inceleyen Başkan Işık, “Uzun zamandan beri şehrimizin gündeminde olan ve artık sona doğru yaklaşmakta olan Zafertepe ve Germiyan Kampüsü kavşaklarının ve onları bağlayan yol çalışmalarının bulunduğu sahadayız. Öncelikle, çalışmaların kazasız, belasız ve sağlıkla tamamlanmasını temenni ediyorum. Arada yaşanan yağmurlu sezon ve asfalt teminiyle ilgili süreçte yaşanan sorunlar geride kaldı. İnşallah ay sonu itibariyle servise açılacak şekilde çalışma temposuyla Karayolları Genel Müdürlüğümüzün yüklenici firması çalışmalarını devam ettiriyor. Kütahya Belediyesi ile zaman zaman ilişkilendirilmeye çalışılsa da işin aslı; belediyemizin talebi şehrimizin talebi üzerine ihalenin Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapılıp yüklenici firma tarafından söz konusu işin uygulanmasıyla ilgili büyük bir konuda biz ne tarafsız kalabiliriz ne de taraflı olabiliriz” ifadelerini kullandı.

“Ay sonuna kadar tamamlanmış olacak”

Kütahya Belediyesi olarak kavşak çalışmalarına 60 bin ton asfalt üreterek destek verdiklerini belirten Başkan Işık, “Yüklenici firmamızın belediyemize asfalt talebiyle ilgili konu bizi de işe dahil etti. Biz de hem kendi iş programımız hem de buranın durumunu değerlendirerek günün belli saatlerinde belediyemizin asfalt üretim tesisi burası için çalışıyor. Belli saatlerinde de belediyemizin normal programı için asfalt üretmeye devam ediyor. Toplamda 60 bin ton asfaltı burası için üretip özellikle bazalt malzemeli bir asfalt olması nedeniyle özel üretim gerekiyor. İnşallah ay sonuna kadar bu imalatları şehrimize kazandırmış olacağız. Bir kez daha Karayolları Bölge Müdürlüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Çalışmalarla ve kullanılan asfaltla ilgili bilgi veren yüklenici firma yetkilisi, “Şu anda kullandığımız asfalt, bazalt dediğimiz yoğunluğu ağır olan ve taşıyıcılığı en yüksek olan malzeme. Bugün dünyada kabul edilen en iyi asfalt malzemesi. Burada seçilen malzeme özel bir malzeme. 28 santimetre sıcak karışım tabakası, onun altında da mekanik karışım dediğimiz karışımla beraber yaklaşık 70 santimetre kalınlığı olan bir yol imal ediyoruz. Kütahya Belediyesi olarak destekleriniz için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilisi ise, “Kütahya Belediyesi’nin destekleriyle asfalt teminini sağlıyoruz. Bunun için başkanımıza ve belediyemize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız için bütün imkânlarla çalışıyoruz ve bir an önce çalışmaları tamamlayıp hizmete açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kavşak çalışmalarına 60 bin ton asfalt desteği
Kavşak çalışmalarına 60 bin ton asfalt desteği
sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş