Kanye West’in paylaşımları tepki çekti! Elon Musk devreye girdi

Son dönemde yaptığı ırkçı paylaşımlarıyla tepki çeken Kanye West, kampanyasının ‘çocuk istismarı öğeleri içerdiği’ eleştirileriyle gündeme gelen ünlü bir marka için yayınladığı destek mesajıyla gündeme geldi. Twitter’dan peş peşe paylaşımlar yapan rapçi, yahudi karşıtı bir Tweet de attıktan sonra Elon Musk devreye girdi. İşte detaylar…

Kanye West’in paylaşımları tepki çekti! Elon Musk devreye girdi
Yayınlama: 02.12.2022
A+
A-

Milliyet.com.tr
Kim Kardashian, Kanye West, Bella Hadid ve Hailey Bieber gibi isimlerle birlikte anılan ve daha önce de iddialı moda seçimleriyle manşetlerde yer alan Balenciaga, çocuk modellerle yaptığı son kampanya ile eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Marka, aldığı tepkiler sonrası özür dileyerek, ‘çocuk istismarı’ olduğu yönünde eleştirilen kampanyanın fotoğraflarını kaldırmıştı.

West’in eski eşi Kardashian, konuyla ilgili sessiz kaldığı için sosyal medyada tepki görmesinin ardından; 4 çocuk annesi olarak, rahatsız edici görüntüler karşısında sarsıldım. Birkaç gündür sessizliğimi korumamın nedeni, bu kampanyadan iğrenmemem veya öfkelenmemem değil, bunun nasıl gerçekleşmiş olabileceğini anlamak için ekipleriyle konuşma fırsatı bulmak istememdi. Markanın kampanyaları kaldırmasını ve özür dilemesini takdir ediyorum. Kendileriyle yaptığım görüşmeye dayanarak, konunun ciddiyetini anladıklarına ve bunun bir daha asla yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacaklarına inanıyorum” açıklamasını yapmıştı.

Kanye West'in paylaşımları tepki çekti! Elon Musk devreye girdi

MARKAYA DESTEK VERDİ

Daha önce markayla işbirliği yapan ancak ırkçı söylemleri nedeniyle anlaşmaları sonlandırılan rapçi Kanye West, tüm bunların Twitter hesabından bir açıklama yaparak modaevine şu sözlerle destek verdi:

Markanın yanındayım ve yapılan bu cadı avını kınıyorum! İptal kültürünü iptal ediyorum, çocuk istismarı bir moda kampanyasıyla başlamaz, veya bitmez. Sevgi cevaptır.

Aynı günün erken saatlerinde rapçi, yıllardır birçok projede birlikte çalıştığı markanın kreatif direktörü Demna Gvasalia ile yaptığı bir mesajlaşmayı da paylaştı. Mesajlarda Denma, West’e hayranlarından ‘nefreti durdurmalarını’ istemesi için yalvarıyor ve West de buna “Sevgi her şeyin ilacıdır” diye yanıt veriyor.

BİR KEZ DAHA YAHUDİ KARŞITI PAYLAŞIM

Yahudi karşıtı paylaşımlarıyla büyük tepki çeken West, ayrıca Davud’un Yıldızı (hem Yahudi kimliğinin hem de Yahudiliğin genel kabul görmüş sembolü) ve Gamalı Haç (yaygın olarak Neo-Naziler tarafından sahiplenilmesiyle tanınmaktadır) karışımı gibi görünen bir logoyu da paylaştı. Ancak bu Tweet, kısa bir süre sonra ‘Twitter kurallarını ihlal ettiği’ gerekçesiyle silindi.

MUSK’TAN AÇIKLAMA

PageSix’te yer alan habere göre; Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, rapçinin bu paylaşımlarının sosyal medyada tepki çekmesinin ardından; gece yarısından hemen sonra yaptığı bir açıklamayla West’in platformdan ‘uzaklaştırıldığını’ duyurdu:

Kanye için elimden geleni yaptım. Buna rağmen, şiddete teşvik karşıtı kuralımızı yine ihlal etti. Hesap askıya alınacak.

Kanye West'in paylaşımları tepki çekti! Elon Musk devreye girdi

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz haftalarda ise Fransa’daki Paris Moda Haftası’nda, üzerinde ‘Beyazların hayatı önemlidir’ yazan bir gömlek giydiği için ağır eleştiriler alan Kanye West’in Twitter ve Instagram hesapları, Yahudi karşıtı paylaşımlar yapması nedeniyle askıya alınmıştı. Yahudiler ve siyahlar ile ilgili nefret söylemine varan ifadeleri sonrası tüm dünyada bilinen büyük markalar rapçiyle milyon dolarlık işbirliklerini sonlandırmıştı. Menajerlik ajansı da ünlü isimle çalışmayı bırakmıştı.

Twitter’da 31 milyon, Instagram’daysa 18 milyon takipçisi olan West’in geniş kitlesine kışkırtıcı ve Yahudi karşıtı açıklamalar yapması tepki toplamasına rağmen; daha sonra rapçinin hesapları tekrar açılmıştı. Tesla’nın CEO’su milyarder Elon Musk, bunun ardından Twitter’da West’e “Tekrar hoş geldin” mesajı yayınlamıştı.

45 yaşındaki West, geçtiğimiz günlerde ise komplo teorisyeni Alex Jones’a, Hitler’i sevdiğini söylemesi yüzünden büyük bir tepkiyle karşılaşmıştı.

Kanye West'in paylaşımları tepki çekti! Elon Musk devreye girdi

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş