Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkanı Kaya: Yüzde 2 barajının iptal edilmesi hak kaybına neden olur

Anayasa Mahkemesi tarafından yüzde 2 barajının iptal edilmesini değerlendiren Kamu Birliği Konfederasyonu ve Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Osman Kaya, Düğmeyi baştan yanlış iliklediler. Bu iptal ile tüm sendikaların üyeleri 190 lira toplu sözleşme ikramiyesi alacak olup her ay 348 lira tutarında hak kaybına uğrayacaktır dedi.

Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkanı Kaya: Yüzde 2 barajının iptal edilmesi hak kaybına neden olur
Yayınlama: 07.03.2024
A+
A-

Kamu Birliği Konfederasyonu ve Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Osman Kaya, “Anayasa Mahkemesi yüzde 2 üye barajı üzerindeki sendikalara aylık 538 TL olmak üzere ödenen toplu sözleşme ikramiyesi iptal edilmiştir. Bu iptal ile tüm sendikaların üyeleri 190 lira toplu sözleşme ikramiyesi alacak olup her ay 348 lira tutarında hak kaybına uğrayacaktır. Bu hak kaybı, memurların sendikalaşma oranında düşüşe sebep olmakla birlikte her ay kesilen sendika aidatından daha düşük bir tutarda yatırılan toplu sözleşme ikramiyesi sendikalaşmanın önünü kesmekten başka hiçbir fayda sağlamayacaktır” diye konuştu.

 “HAK KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Aydın, “Hak ve hukuk mücadelesi kapsamında sendikal örgütlenmeye zarar verebilecek, memurun mali haklarında kazanılmış bir haktan mahrum bırakacak bu düzenleme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ek toplu sözleşme ya da kararname gibi düzenleme ile ivedilikle reaksiyon göstermesini, bu sorunun çözümü için tüm memur sendikalarını aynı masanın etrafına toplamasını 120 bin memur üyesiyle, Kamu Birliği Konfederasyonu olarak talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MEMUR SENDİKACILIĞINDA BARAJ KISASS OLAMAZ

Aydın, “Yüzde 2 barajı ilk çıktığı günden bugüne, Kamu Birliği Konfederasyonu olarak tüm paydaşlarımızla antidemokratik bu barajın kaldırılması için var gücümüzle mücadele ettik. Birilerinin “sendikal mücadeleyi anlamlaştırma” olarak güzellediği bu haksız rekabet ortamında adaletin ve hakkın yılmaz savunucusu olduk. Bu barajın kalkması süresince göstermiş olduğumuz emek ve gayreti barajın kalkmasıyla birlikte oluşan mali hak kaybının giderilmesi yolunda da aynı azim ve kararlılık ile göstereceğiz. Memurun emeğini kimseye peşkeş çektirmeyiz memur sendikacılığında kendilerinden başka tüm konfederasyon ve sendikaların önünü kesmek üzere dayanışma aidatının peşinde koşanlar bilmelidir ki 5 milyon memurun emeğini kimseye peşkeş çektirmeyiz. Gerek antidemokratik yüzde 2 barajının çıkartılması gerekse de bu barajın kaldırılmasıyla birlikte tüm sendikalı memurlarda oluşan hak kaybının en büyük müsebbibi yetkili konfederasyondur. Bu mağduriyetin giderilmesi için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş