Jude Bellingham Dünya Kupası’nda tarihe geçti! Harry Kane Avrupa Şampiyonası’nı hatırlattı

İngiltere, Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası Son 16 Turu’nda Senegal ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu karşılaşmada İngiltere’nin genç yıldızı Jude Bellingham tarihe geçti. Bunun yanında Harry Kane, gösterdiği performansla Avrupa Şampiyonası’nı hatırlattı.

Jude Bellingham Dünya Kupası’nda tarihe geçti! Harry Kane Avrupa Şampiyonası’nı hatırlattı
Yayınlama: 04.12.2022
A+
A-

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası Son 16 Turu’nda İngiltere ile Senegal karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka Al Bayt Stadyumu’nda oynandı. Kritik maçta İngiltere’nin genç oyuncusu Jude Bellingham maça damga vurdu. Bunun yanı sıra Harry Kane, attığı gol ile dikkat çekti.  

STERLING KADRODA YOK   

İngiltere Futbol Federasyonu, Raheem Sterling’in bir aile meselesiyle uğraştığı için İngiltere-Senegal maçında yer almayacağını duyurdu.    

MAÇA YOĞUN İLGİ  

Al Bayt Stadyumu’nda oynanan İngiltere – Senegal maçına her iki ülkenin taraftarı yoğun ilgi gösterdi. Maçın başında sahaya dev Dünya Kupası getirildi ve alevli şovlar yapıldı. Müsabaka öncesinde kameralara ilginç enstantaneler yansıdı.

Jude Bellingham Dünya Kupası'nda tarihe geçti! Harry Kane Avrupa Şampiyonası'nı hatırlattı

SENEGAL GOLE YAKLAŞTI 

4. dakikada İngiltere’nin orta sahada kaybettiği top sonrası Pathe Ciss’in pasıyla savunma arkasına hareketlenen Boulaye Dia, kontrol sonrası ceza sahasına girerken John Stones ve Harry Maguire’dan kurtulmak istedi ama Maguire’ın müdahalesi ile top kaleci Jordan Pickford’da kaldı.

YOĞUN ‘VAR’ İTİRAZI 

Karşılaşmanın 24. dakikasında Senegalli futbolcular, Dia’nın buruşu sırasında Stones’a çarpan topta elle oynama gerekçesiyle penaltı beklediler ancak kısa süren bir VAR incelemesinin ardından oyun kale vuruşuyla yeniden başladı. 

PICKFORD MÜTHİŞ KURTARDI 

Sol kanattan gelişen Senegal atağında çaprazdan ceza yayına doğru hareketlenen Sarr’ın derinlemesine pasında Boulaye Dia, kale alanı sol çaprazından uzak köşeye doğru sol ayağıyla sert vurdu. Kaleci Jordan Pickford, kolunu müthiş uzatarak mutlak gole engel oldu. Bunun yanı sıra maçtaki ilk isabetli şut 32. dakikada Senegal’den geldi. 

Jude Bellingham Dünya Kupası'nda tarihe geçti! Harry Kane Avrupa Şampiyonası'nı hatırlattı

GOL PERDESİNİ HENDERSON AÇTI 

İngiltere’nin ilk tehlikeli atağında Jordan Henderson, takımını öne geçiren golü kaydetti. Müsabakanın 39. dakikasında kendi yarı alanından kısa paslarla çok iyi çıkan İngiltere’nin sol kanattan geliştirdiği atakta Bellingham ceza alanına sokuldu ve penaltı noktasına doğru pasını çıkardı, o ataktaki Hederson sol ayağının içiyle gelişine iyi vurdu ve kalecinin solundan topu ağlara yolladı. 

Opta’nın verilerine göre, golün asistini yapan Jude Bellingham, 1966’dan beri Dünya Kupası’nda asist yapan en genç İngiliz oldu.  

Jude Bellingham Dünya Kupası'nda tarihe geçti! Harry Kane Avrupa Şampiyonası'nı hatırlattı

BİR GOL DAHA GELDİ 

Senegal’in tüm hatlarıyla yüklendiği anlarda kendi yarı alanında topu kapan İngiltere, Bellingham’la hızlı atağa çıktı. Onun rakip sahaya taşıyıp sol kanada doğru gönderdiği topu Foden bekletmeden terse aktardı ve ikiye bir pozisyonda Kane’yi bomboş durumda topla buluşturdu. Ceza yayını sağından müsait durumda içeri hareketlenen Harry Kane, karşı karşıya pozisyonda sağ ayağının üstüyle sert vurdu ve kaleci Mendy’nin sağından topu ağlarla buluşturdu.  

KANE ŞAŞIRTMADI

İngiltere’nin 2. golünü atan yıldız futbolcu attığı gol ile tarihe geçti. Opta’nın verilerine göre, Büyük turnuvalardaki 11’inci golünü Senegal’e atan Harry Kane (Dünya Kupası x7 & Avrupa Şampiyonası x4), Gary Lineker’i (10) geride bırakarak en yüksek sayıya ulaşan İngiliz oyuncu oldu. 

Jude Bellingham Dünya Kupası'nda tarihe geçti! Harry Kane Avrupa Şampiyonası'nı hatırlattı

SENEGAL’DEN 3 DEĞİŞİKLİK BİRDEN 

İlk yarıda 2-0 geriye düşen Senegal’de Aliou Cisse, ikinci yarının başında 3 değişiklik birden yaptı. Senegal’de Ciss, Ndiaye ve Diatta oyundan alınırken, Pape Sarr, Dieng ve Gueye oyuna dahil oldu. 

İNGİLTERE FARKI AÇTI

57. dakikada sol kanatta topla buluşan Phil Foden, rakibinden sıyrılarak ceza sahası içine topu çevirdi ve ceza sahası içindeki Bukayo Saka İngiltere’nin 3. golünü attı. Bukayo Saka, İngiltere için Dünya Kupası eleme aşaması maçında gol atan ilk Arsenal oyuncusu oldu.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş