Japonya için ‘Peri’ masalı sona erdi! Almanya ve İspanya’ya yaşattıklarını yaşadılar

2022 Dünya Kupası Son 16 Turu’nda Japonya ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Almanya ve İspanya’yı grup aşamasında yenen Japonya, Dünya Kupası Son 16 Turu’nda Hırvatistan’a seri penaltı atışlarında elendi. Hırvatistan’ın tecrübeli futbolcusu Lionel Messi, Xherdan Shaqiri ve Cristiano Ronaldo’nun başarısını tekrarladı. Japonya için ‘peri’ masalı sona erdi.

Japonya için ‘Peri’ masalı sona erdi! Almanya ve İspanya’ya yaşattıklarını yaşadılar
Yayınlama: 05.12.2022
A+
A-

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası Son 16 Turu’nda Japonya ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka Al Janoub Stadyumu’nda oynandı. Kritik müsabakanın normal süresi ve uzatma devrelerinde denge bozulmadı. Hırvatistan kalecisi Livakovic penaltı atışlarında muhteşem bir performans sergiledi ve takımını Dünya Kupası’nda çeyrek finale taşıdı. Japonya için ‘peri’ masalı sona erdi.

ALMANYA’YI DEVİRDİ

2022 Katar Dünya Kupası E Grubu’nda Almanya, Japonya ile karşı karşıya geldi. Merakla beklenen maç Khalifa Uluslararası Stadyumu’nda oynanırken mücadelede Japonya çok konuşulacak bir geri dönüşe imza attı. Almanya 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-1’lik mağlubiyet ile ayrıldı. Almanya’nın golünü 33. dakikada penaltıdan İlkay Gündoğan kaydederken, Japonya’nın galibiyet gollerini ise 75. dakikada Ritsu Doan ve 83. dakikada Takuma Asano attı.

ÇİZGİ TARTIŞMASI

Japonya’nın bu başarısında İspanya karşısında gelen galibiyet golü öncesi yaşanan çizgi tartışması öne çıktı. Gol öncesi Mitoma tarafından pasın içeri çevrildiği sırada topun çizgiyi geçip geçmediği uzun süre tartışıldı.

Japonya için 'Peri' masalı sona erdi! Almanya ve İspanya'ya yaşattıklarını yaşadılar

İKİ TAKIM DAHA ÖNCE KARŞILAŞTI

Japonya ve Hırvatistan, Dünya Kupası’nda 1998 ve 2006’da birbirlerine grup aşamasında rakip oldular. Hırvatlar, rakibini 1998’de 1-0 yenerken, 2006’daki mücadele golsüz beraberlikle sonuçlandı.

HIRVATİSTAN GOLE YAKLAŞTI

Karşılaşmanın 9. dakikasında Tomiyasu’dan topu kapan Perisic sol kanattan ceza sahasına girip sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak kaleci Gonda topu çıkardı. Aardından kale sahasında Kramaric vurmak istedi, fakat savunmadan seken top tekrar Gonda’da kaldı.

GOL PERDESİ AÇILDI

Heyecan dolu müsabakanın 43. dakikasında Japonya öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Ritsu Doan, sol ayağıyla ortayı yaptı. Önce savunmadan ardından da Yoshida’dan seken topu kale sahası ön çizgisi üzerinde sağ çaprazda önünde bulan Maeda sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu yakın köşeden ağlara gönderdi.

Japonya için 'Peri' masalı sona erdi! Almanya ve İspanya'ya yaşattıklarını yaşadılar

KARŞILIK PERISIC’TEN GELDİ

Hırvatistan, Japonya karşısında 55. dakikada beraberliği yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Lovren, sağ ayağıyla ortaladı ve ceza sahası içi hafif sol çaprazında bulunan Ivan Perisic kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Gonda’nın solundan ağlarla buluştu.

Opta’nın verilerine göre, Dünya Kupası’nda ilk maçına çıktığı 2014’teki turnuvadan bu yana Ivan Perisic’ten (6 gol & 4 asist) daha fazla gole katkı sağlayan sadece iki oyuncu var. Lionel Messi (12) & Kylian Mbappe (11).

Japonya için 'Peri' masalı sona erdi! Almanya ve İspanya'ya yaşattıklarını yaşadılar

KALECİ MÜTHİŞ ÇIKARDI

Kritik maçın 57. dakikasında Japonya atağında Endo, uzak mesafeden sağ ayağıyla çok sert vurdu. Hırvatistan file bekçisi Livakovic topu müthiş çıkardı ve kornere çeldi.

PERISIC KALEYİ DENEDİ

İki takım da sık sık top kayıpları yaptığı dakikada Japonya’nın pas hatası sonrası topu kontrol eden Ivan Perisic kaleye gördüğü anda şutunu çekti. Meşin yuvarlak savunmadan sekti ve kornere çıktı.

MAÇ UZATMALARA GİTTİ

Japonya – Hırvatistan mücadelesinin normal süresi 1-1 sona erdi ve heyecan dolu karşılaşma uzatmalara gitti. Hırvatistan’ın Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonları’nda oynadığı son 8 eleme turu maçının 7’si uzatmalara gitti.

MODRIC OYUNDAN ÇIKTI

Karşılaşmanın ilk uzatma devresinde Luka Modric oyundan alındı. Alkışlarla kenara gelen yıldız oyuncu, kapanlık pazu bandını golü atan Ivan Perisic’e teslim etti.

Japonya için 'Peri' masalı sona erdi! Almanya ve İspanya'ya yaşattıklarını yaşadılar

UZATMALARDA GOL SESİ ÇIKMADI

İki takım da karşılıklı atakalrdan yararlanamadı ve mücadelenin uzatma devrelinde gol sesi çıkmadı. Bu sonuç ile heyecan dolku karşılaşma penaltı vuruşlarına gitti. 

ALMANYA VE İSPANYA MAÇINDA YAŞATTIKLARINI YAŞADILAR

Japonya, 2022 Dünya Kupası grup aşamasında büyük bir sürprize imza atmıştı. Asya temsilcisi, Almanya ve İspanya ile oynadıkları maçların ilk yarısını 1-0 geride kapatmasına rağmen müsabakaları 2-1’lik skorlarla kazanmış ve tarihi bir başarı öyküsü yazılmıştı.

Hırvatistan maçının devre arasına 1-0 üstün giren Japonlar bu kez Hırvatistan’a mağlup oldu.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş