İtalya’da taciz kararına tepki! İnsanlar kendine dokundukları anların videosunu yayınladı

İtalya’da bir hakimin 10 saniyeden kısa süren elle yapılan tacizlerin suç oluşturmadığına yönelik kararı ülkede tepki çekti. Öfkeli İtalyanlar, temsili olarak elleri ile kendilerini taciz ettikleri videolar yayınladı. Tartışmalı karar, kız öğrenciyi taciz ettiğini kabul eden ancak bunun sadece bir şaka olduğunu ileri süren bir adamın beraatine neden oldu.

İtalya’da taciz kararına tepki! İnsanlar kendine dokundukları anların videosunu yayınladı
Yayınlama: 13.07.2023
A+
A-

İtalya’da bir hakimin 10 saniyeden kısa süren elle yapılan tacizlerin suç oluşturmadığına yönelik verdiği karar, İtalyanları öfkelendirdi. Kararı protesto etmek için öfkeli İtalyanlar, temsili olarak kendilerini taciz ettikleri videolar yayınladı.

OKUL MERDİVENİNDE TACİZ ETTİ

Videolar, Roma’daki bir lisede hademe olan 66 yaşındaki Antonio Avola’nın, okul merdiveninde 17 yaşındaki bir kız öğrenciyi taciz ettiğini kabul ettiği davanın yargıcının kararına tepki olarak çekildi. Nisan 2022’de, kız sınıfa bir arkadaşıyla yürürken Antonio kıza arakadan sinsice yaklaştı, pantolonunu aşağı çekti ve kalçasını ve iç çamaşırını okşadı. BBC’ye göre, kız şok içinde tepki verdiğinde Avola ona “Aşkım, şaka yaptığımı biliyorsun” dediğini söyledi.

İtalya'da taciz kararına tepki! İnsanlar kendine dokundukları anların videosunu yayınladı

“10 SANİYEDEN FAZLA SÜRMEDİ”

Kız, olayı polise bildirdikten sonra Avola, ona dokunduğunu kabul etti ancak bunun sadece bir şaka olduğunu ısrarla söyledi. Roma’daki kamu savcıları, neredeyse dört yıl hapis cezası ve cinsel saldırı suçlaması talep etmelerine rağmen, bu hafta bir hakim suçlamaları reddetti ve Avola’yı masum ilan etti. Hakim, tacizin “suç oluşturmadığını” çünkü 10 saniyeden fazla sürmediğini iddia etti.

İtalya'da taciz kararına tepki! İnsanlar kendine dokundukları anların videosunu yayınladı

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER BÜYÜYOR

Tartışmalı karar, kız öğrenciyi taciz ettiğini kabul eden ancak bunun sadece bir şaka olduğunu ileri süren bir adamın beraatine neden oldu. İtalya’daki erkekler ve kadınlar bu karara tepki göstermek için, Instagram ve TikTok’ta, 10 saniyeden geriye doğru sayan bir zamanlayıcı eşliğinde göğüslerini ve göğüslerini okşadıkları videoları yayınladılar.Bu videolar, özellikle bir cinsel saldırı sırasında 10 saniyenin ne kadar rahatsız edici bir süre olabileceğini göstermek amacıyla çekilmiştir. Birçok gönderide, videolardaki insanlar karara olan hoşnutsuzluklarını ifade ediyor ve hiç kimsenin herhangi bir süre boyunca başkasına dokunma hakkı olmadığını savunuyorlar.

“BENİM İÇİN BU BİR ŞAKA DEĞİL”

Davanın merkezindeki kız ise davayla ilgili sonuçtan öfkeli. BBC’ye göre Corriere della Sera gazetesine konuşan genç kız şunları söyledi: “Hakimler, onun şaka yaptığına hükmetti mi? İyi ama, benim için hiçbir şaka değildi. Hemşire arkamdan hiçbir şey söylemeden yaklaştı. Ellerini pantolonumun içine koydu ve iç çamaşırlarıma girdi. Kalçamı okşadı. Sonra, beni yukarı çekti – özel bölgelerime acı verdi. Benim için bu bir şaka değil. Bir gençle böyle ‘şaka’ yapmamalı. O birkaç saniye, hemşirenin beni ellemesine yetti.”

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş