İsrail’in yapay zeka oyunu! Sahte kamplar ve hastane saldırısı yalanı ifşa oldu!

İsrail, Gazze’deki haksız mücadelesine devam ederken kendi insanlık suçlarını yapay zeka ile gizleyip masum bir ülke portresi çizmeye çalışıyor. İsrail’in son oyununda yapay zekayı hastane saldırısını örmek için kullandığı belirtildi.

İsrail’in yapay zeka oyunu! Sahte kamplar ve hastane saldırısı yalanı ifşa oldu!
Yayınlama: 31.10.2023
A+
A-

Orta Doğu’da İsrail ve Filistin arasında yaşanan yıkıcı savaşın ardından, dijital ortam yapay zeka yardımıyla oluşturulan bir dizi görüntü ve video ile dolup taştı. Bu fotoğraf ve videolardan bazılarının yapay zeka tarafından üretildiği hemen tespit edilebiliyor ancak birçoğunun sahte olduğu yapay zeka tespit yazılımı tarafından bile tespit edilemiyor.

Kargaşa oluşturan bu görüntülerden biri, çatışmanın ilk günlerinde ölen bir çocuğun yanmış cesedine aitti.

İlk başta pek çok kişi bu görüntünün yapay zeka tarafından oluşturulduğunu düşündü, ancak uzmanlar daha sonra bunun muhtemelen sahte bir görüntü olmadığını söyledi.

İSRAİLLİLER YAPAY ZEKA İLE SAHTE SIĞINMA KAMPLARI OLUŞTURDU

Bununla birlikte, bir diğer sahte görüntü viral hale gelerek önemli bir kafa karışıklığına neden oldu ve yanlış bilgilendirme konusundaki endişeleri arttırdı. Bu resim, yerinden edilmiş İsrailliler için sahilde kurulan İsrail kamplarına aitti.

The Israel is building the first camp for displaced people in the occupied lands of Palestinian pic.twitter.com/WCrtuM1Dvm

— Aqssss (@AqssssFajr) October 22, 2023

Ancak görüntüyü inceleyen uzmanlar görüntünün sahte olduğunu ve bir difüzyon modeli algoritması kullanılarak oluşturulduğunu bildirdi. Görüntüde İsrail’in sözde yerinden edilen vatandaşları için yardım kampları kurup mağdur rolünü oynadığı görülüyor.

Fotoğraf birkaç X kullanıcısı tarafından yeniden paylaşıldı ve X’in topluluk notları olmadan platformda kalmaya devam ediyor.

İsrail'in yapay zeka oyunu! Sahte kamplar ve hastane saldırısı yalanı ifşa oldu!

BİNİN ÜZERİNDE FİLİSTİNLİNİN ÖLDÜĞÜ HASTANE SALDIRISINI HAMAS’IN ÜZERİNE YIKMAK İSTEDİ

İsrail’in Gazze’deki Baptist Hastanesi’nde yaşanan katliamın sorumluluğunu üzerinden atmak amacıyla yayınladığı ses kaydı uzmanlar tarafından kuşkuyla karşılanırken, Tel Aviv’in savaş zamanlarında İsrail hükümeti tarafından kullanılan tipik propaganda ve dezenformasyon taktiklerine hız verdiği belirtiliyor.

Kendi ordusu olayın sorumlusu Netenyahu dedi.

Ordu, başlangıçta Hamas’ı suçladığı Gazze’deki patlamadan Filistin İslami Cihad (PIJ) grubu tarafından fırlatılan yanlış ateşlenmiş bir roketin sorumlu olduğunu iddia etmişti ve bununla ilgili ses kayıtları yayınlamıştı. Ancak İsrail’in kendi ordusundaki kişiler olaydan sorumlu olan kişinin tamamen birçok masum insanın katili olan Netanyahu olduğunu belirtti.

Hastane saldırısının hemen ardından İsrail hükümeti tarafından bir ses kaydı paylaşıldı. Filistin İslami Cihad PIJ’in potansiyel sorumluluğunun tartışıldığı iki Hamas ajanı arasındaki bir telefon görüşmesine ait olduğu iddia edilen İsrail kaydı kuşkuyla karşılandı.

İsrail ordusunun Arapça sözcüsü Avichay Adraee sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada kayıttaki konuşmacıların “eski bir Hamas aktivisti” ve Gazze Şeridi sakini olduğunu söyledi.

SES KAYDININ YAPAY ZEKA İLE OLUŞTURULDUĞU KANITLANDI

İngiliz Channel 4 News Çarşamba günü yayınladığı bir haberde Hamas’ın kaydı “bariz bir uydurma” olarak değerlendirdiğini söyledi. Ayrıca israillilerin buna rağmen paylaşımı hala kaldırmayarak insanları yanıltmaya devam ettiği görüldü.

Islamic Jihad struck a Hospital in Gaza—the IDF did not.

Listen to the terrorists as they realize this themselves: pic.twitter.com/u7WyU8Rxwz

— Israel Defense Forces (@IDF) October 18, 2023

Ayrıca kayıtta PIJ için kullanılan isim konusunda şüphe uyandırdı. Gruptan “al-Jihad al-Islami” yani İslami Cihad olarak bahsediliyordu ancak Gazze’deki insanların bu ismi tam olarak kullanmadığını söyledi. Bunun yerine grubu sadece “el-Cihad” (Cihad) olarak adlandırıldığı belirtildi. Yani ses kaydının tamamen uydurma olduğu kanıtlanmıştı.

Ayrıca Hamas’ın son derece dikkatli olduğu ve konuşmalar sırasında amaçlarından bu kadar rahat bahsedemeyecekleri belirtildi.

Arama sırasında ajanlardan biri hastanenin yerini sorduğu ancak The New Arab’a konuşan Gazzeli gazeteci böyle bir sorunun sorulmasının mantık dışı olduğunu çünkü herkesin sağlık tesisinin adını ve yerini bildiğini söyledi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş