iPhone’dan neden vazgeçemiyorlar? 20. Yüzyılın en başarılı yatırımcısı cevapladı!

20. yüzyılın en başarılı yatırımcılarından biri olarak gösterilen Warren Buffet, katıldığı bir televizyon programında insanların iPhone’larından neden vazgeçemediklerini açıkladı!

iPhone’dan neden vazgeçemiyorlar? 20. Yüzyılın en başarılı yatırımcısı cevapladı!
Yayınlama: 16.04.2023
A+
A-

Birçok insanın sahip olduğu iPhone’a fazlasıyla bağlı olduğu biliniyor. Kullanıcılar tarafından oldukça sevilen iPhone’lar Apple’ı aynı zamanda en kârlı şirket haline getirdi. iPhone o kadar değerli görülüyor ki, dünyaca ünlü yatırımcı Warren Buffett, bu telefon markasına bağlı olan kişilerin iPhone’larını 10.000 dolara bile elden çıkarmayacağına inanıyor.

Buffett CNBC’ye verdiği bir röportajda, “Bir Apple kullanıcısıysanız ve birisi size 10.000 dolar teklif ederse, ancak tek şartı iPhone’unuzu elinizden alacakları ve bir daha asla başka bir tane alamayacağınızsa, bunu kabul etmezsiniz” dedi.

iPhone'dan neden vazgeçemiyorlar? 20. Yüzyılın en başarılı yatırımcısı cevapladı!

İPHONE İÇİN BÜYÜK BİR SADAKAT BAĞI OLUŞTURDU

Buffett, Apple’ın bu kadar büyük bir yatırım olmasının nedeninin şirketin en ikonik ürünü için böylesine bir sadakat oluşturmuş olmasından kaynaklandığına inanıyor. Buffett bunu değerlendirirken şu benzetmede “Eğer size başka bir Ford otomobil alırsanız bunu yapmamanız için 10.000 dolar vereceklerini söylerlerse, 10.000 doları alır ve onun yerine bir Chevy alırsınız.” ifadelerini kullandı.

Apple’ın bu kadar başarılı olmasının nedeni güçlü bir sadakat bağını oluşturmasına bağlanıyor; insanların kullanmak isteyecekleri ve vazgeçmekten üzüntü duyacakları ürünler oluşturduğuna bağlıyor.

Teknoloji uzmanları her şirketin bu tür bir şey için çaba göstermesi gerektiğini savunuyor.. Bunun doğru olmasının ise iki nedeni olduğuna inanıyorlar;

iPhone'dan neden vazgeçemiyorlar? 20. Yüzyılın en başarılı yatırımcısı cevapladı!

Çalışma şeklini sevdikleri için sadakat bağının güçlendiği belirtiliyor.

insanlar alternatiflerine kıyasla iPhone kullanma deneyiminden keyif alıyor. Benzer özelliklere sahip başka akıllı telefonlar olmadığından değil. Hatta iPhone cihazlarından daha iyi telefonlar bulunmakta. Ancak bunların hiçbiri bir iPhone kullanma deneyimi sunmadığı belirtiliyor. iPhone’u tercih eden insanlar sadece onun “çalışma” şeklini tercih ediyor.

İnsanların diğer Apple aygıtlarıyla birlikte çalışmasını veya Apple’ın hizmetleriyle entegre olmasını sevdikleri belirtiliyor. Ayrıca yazılım veya ayarlar hakkında çok fazla şey bilmek zorunda olmamalarını ve her şeyin mantıklı olmasını sevdikleri söyleniyor.

Hayatlarının bir parçası olarak görüyorlar

Diğer ve tartışmasız daha önemli bir neden ise insanların marka ile olan bağlantılarından keyif almaları diye belirtiliyor. Bir iPhone kullanıcısına bir daha iPhone almaması için 10.000 dolar teklif etmeniz durumunda, ondan sadece kullanmaktan keyif aldığı bir cihazdan vazgeçmesini istemeyeceğiniz, aynı zamanda parçası olduğu bir grubun parçası olmaktan da vazgeçmesini istemiş olacağınız anlamına geldiği belirtiliyor.

 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş