Instagram yeni özelliği duyurdu: Reels videoları artık indirilebilecek!

Instagram, kullanıcıların herkese açık Reels videoları indirmesini sağlayacak olan özelliği duyurdu. Kullanıcılar bu özellik sayesinde paylaş butonuna tıklayarak indirme seçeneğiyle videoları telefonlarına indirebilecek.

Instagram yeni özelliği duyurdu: Reels videoları artık indirilebilecek!
Yayınlama: 22.06.2023
A+
A-

Instagram kullanıcıların başkaları tarafından yayınlanan Reels videolarını indirmelerine ve böylece bunları uygulama dışında paylaşmalarına olanak sağlayan özelliğini duyurdu.

Rakip kısa video uygulaması TikTok yıllardır bu özelliğe sahipti ve insanların platform dışında uygulamanın filigranıyla kısa videolar izlemesiyle popülerlik kazanmıştı.

REELS VİDEOLARI GALERİYE İNDİRİLEBİLECEK

Salı günü, şirketin başkanı Adam Mosseri Instagram yayın kanalında yaptığı açıklamada, ABD merkezli kullanıcıların Reels’i telefonlarına indirebileceklerini söyledi. Kullanıcılar bunu paylaşım simgesine dokunup ardından indir seçeneğini seçerek yapabilecekler.

Mosseri, yalnızca herkese açık hesaplardan gelen Makaraların indirilebileceğini belirtti. Ayrıca, herkese açık hesaplar Reels videolarını indirme özelliğini isterlerse kapatabilecek.

Instagram yeni özelliği duyurdu: Reels videoları artık indirilebilecek!

İNDİRİLEN VİDEOLARDA FİLİGRAN EKLENEBİLİR

Mosseri indirilen Reel’de bir filigran olup olmayacağını belirtmezken, kendisi tarafından yayınlanan resim, indirilen videoda hesap adıyla birlikte bir Instagram logosu gösterileceğini gösteriyor. TikTok indirilen videolara filigran eklemek için benzer bir format kullanıyor.

2021 yılında Instagram, videolarda TikTok filigranı veya herhangi bir filigran içeren içeriklerin tanıtımını durdurmuştu. Geçtiğimiz Ağustos ayında YouTube, platformlar arası paylaşımı caydırmak için şirketin kısa video ürünü olan Shorts’u indirenlere logo tabanlı bir filigran eklemeye başladı.

Dolayısıyla Instagram’ın kullanıcıların Reels videolarını indirmesine izin veren bu hamlesi, insanları platformda daha fazla içerik izlemeye çekmek için bir taktik olabileceği belirtiliyor.

Söz konusu özelliğin yakın bir zamanda herkese sunulması bekleniyor.

Instagram yeni özelliği duyurdu: Reels videoları artık indirilebilecek!

YAPAY ZEKA DESTEKLİ REELS ÖNERİLERİ VERİLERİ ARTIRDI

Reels, son birkaç çeyrekte Meta’nın büyümesini ve gelirini artırmak için odak noktası oldu. Mark Zuckerberg, 2023 yılının ilk çeyreğindeki kazanç çağrısı sırasında, yapay zeka destekli Reels önerileri sayesinde Instagram’da geçirilen sürenin %24 oranında arttığını söyledi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş