İngiltere’de genç kadını öldüren polis hakkındaki bağımsız rapor yayımlandı

İngiltere’de 2021 yılında Sarah Everard’a (33) cinsel saldırı düzenleyip öldüren polis memuru Wayne Couzens hakkındaki bağımsız soruşturma raporu bugün yayımlandı. Rapor ayrıca İngiliz polis teşkilatına böyle bir olayın yaşanmaması için 16 tavsiyede bulundu.

İngiltere’de genç kadını öldüren polis hakkındaki bağımsız rapor yayımlandı
Yayınlama: 29.02.2024
A+
A-

 

İngiltere Metropolitan (MET) polis teşkilatında görevli Wayne Couzens (48), 2021 yılında Sarah Everard’a görevini kötüye kullanarak yaklaşmış ve cinsel saldırı düzenleyerek öldürmüştü. Olayın ardından MET polis teşkilatı bir polisin ‘nasıl böyle bir suç işleyebileceği ve nasıl teşkilat içinde çalışmaya devam edebileceğine’ dair bağımsız bir soruşturma başlattı. Eski İskoçya Başsavcısı Lady Elish Angiolini tarafından yürütülen bağımsız soruşturmanın sonucu olarak ilk rapor bugün İçişleri Bakanlığı’nca ‘Angiolini Soruşturması – Bölüm 1’ adıyla bugün yayımlandı.

İngiltere’de beklenti yaratan raporda, suç işleyen polisin mahkumiyetine yol açan davranış, tutum ve hareketleri kesin bir şekilde ortaya koyulup gözden kaçan tehlike işaretleri tanımlandı. Angiolini Soruşturması ayrıca İçişleri Bakanlığı’na ve polis teşkilatına, polis memurluğu yetkisi verilen kişilerin bu yetkiyi kötüye kullanmalarını önlemek için mümkün olan her şeyin yapılmasını sağlamak üzere tasarlanmış 16 tavsiyede bulundu.

?İngiltere’de genç kadını öldüren polis hakkındaki bağımsız rapor yayımlandı

‘MAĞDURLAR YETERİNCE CİDDİYE ALINMADI’

361 sayfalık raporun ilk cümlesinde “Onun uygunsuz teşhirlerine maruz kalan ve suçlarını ihbar eden mağdurlar, polis tarafından yeterince ciddiye alınmamıştır” ifadeleri yer aldı.

MET polis teşkilatı raporun yayımlanmasını “Angiolini Soruşturması, Wayne Couzens’in polise nasıl katılabildiğini gözler önüne seriyor. Akla hayale gelmeyecek şeyler yapmak için konumunu kötüye kullandı. Çok ama çok üzgünüz” ifadeleriyle duyurdu.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş