İngiliz medyası, Prigojin’in ölümüyle ilgili konuşmayan Putin için “sessiz katil” ifadesini kullandı

Wagner lideri Yevgeniy Prigojin’in ölümü kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Rusya lideri Vladimir Putin’in konuyla ilgili suskunluğunu koruması İngiliz basınının tepkisini çekti. 2 ay önce Putin’e karşı isyan başlatan Prigojin’in ölümünden Putin’i sorumlu tutan İngiliz gazeteleri Rus lider için “sessiz katil” ifadesini kullandı.

İngiliz medyası, Prigojin’in ölümüyle ilgili konuşmayan Putin için “sessiz katil” ifadesini kullandı
Yayınlama: 24.08.2023
A+
A-

Wagner lideri Yevgeniy Prigojin’in hayatını kaybettiği uçak kazasının ardından Vladimir Putin’in konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamasına tepki gösteren İngiliz basını servis ettiği haberde Rusya Devlet Başkanı için “Sessiz katil” ifadesine yer verdi.

BRICS ZİRVESİNDE DÜNYA LİDERLERİNE SESLENDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu haftaki BRICS zirvesinde dünya liderlerine yönelik olarak yaptığı konuşmada, bu yılın 6 ülkesinin – İran ve Suudi Arabistan da dahil olmak üzere – gelecek yıl ekonomik ittifaka katılacağını duyuran Güney Afrika başkanı Cyril Ramaphosa’yı tebrik etmekle yetindi.

KAZA SONRASI KUTLAMALARA KATILMIŞTI

Bu konuşma, Kremlin liderinin önceki gece, Prigozhin’in uçak kazası haberi günün erken saatlerinde duyurulmasına rağmen, Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı’ndaki Kursk Muharebesi zaferinin 80. yıl dönümünü kutlayan bir konserde alkış topladığı saatlerden hemen sonra geldi.

KONUŞMASINDA PRİGOJİN’İN ÖLÜMÜNE HİÇ DEĞİNMEDİ

Putin’in konuşmasında dün gece uçak kazasında ölen Wagner lideri Prigojin’e değinmemesi özellikle İngiliz basınını küplere bindirdi. 2 ay önce başlattığı isyan nedeniyle öldürüldüğünü iddia ettikleri Wagner liderinin hayatını kaybetmesine değinmeyen Putin’i sert sözlerle eleştiren gazeteler manşetlerinde onun için “sessiz katil” ifadesini kullandı.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş