İletişim altyapısının ‘kanı’ olarak görülüyordu… Ukrayna Starlink uydularına güvenmiyor!

Starlink uydularının Ukrayna’nın iletişim altyapısının ‘kanı’ haline geldiği ancak yetkililerin Elon Musk’ın teknolojisine güvenme konusunda endişelerinin arttığı bildiriliyor.

İletişim altyapısının ‘kanı’ olarak görülüyordu… Ukrayna Starlink uydularına güvenmiyor!
Yayınlama: 30.07.2023
A+
A-

Ukrayna’nın dijital bakanı, ülkenin Rusya ile savaşın ortasında Elon Musk’ın Starlink uydu internet sistemine aşırı bağımlılığından duyduğu endişeyi dile getirdi.

Ukrayna Başkan Yardımcısı Mykhailo Fedorov The Times’a yaptığı açıklamada Starlink’in Ukrayna iletişim altyapısının “kanı” haline geldiğini söyledi.

The Times’ın haberine göre, Starlink uyduları Dünya yörüngesindeki uyduların çoğunluğunu oluşturuyor ve bu ağ genellikle savaş bölgelerinde ya da aşırı hava felaketlerinin vurduğu bölgelerde internete erişim için faydalı oluyor.

UYDULAR UKRAYNAYA YARAR SAĞLASA DA DIŞA BAĞIMLILIĞI ARTIRIYOR

Starlink uyduları savaş bölgelerinde çok değerli kaynaklar olarak görülüyor ancak aynı zamanda Starlink uydularının Ukrayna’nın aşırı bağımlı hale gelmesinden endişe edildiği bir kaynak olduğu belirtiliyor.

İletişim altyapısının 'kanı' olarak görülüyordu... Ukrayna Starlink uydularına güvenmiyor!

Starlink interneti Ukrayna’ya savaş çabalarında yardımcı olmak için her zaman mevcut değildi. Eylül 2022’de Ukraynalı yetkililer Musk’ın Rus işgali altındaki Kırım’da Starlink internet erişimini çatışmayı tırmandırma endişesiyle engellediğini açıklamıştı.

Insider’ın haberine göre aynı dönemde Musk, Pentagon’ndan Ukrayna’ya verdikleri internet hizmetleri için fon talep etti.

SPACEX’E TARAF SEÇ UYARISI!

Şubat ayında Ukrayna cumhurbaşkanlığı danışmanı Mykhailo Podolyak, Musk’ın Starlink’e ev sahipliği yapan şirketi SpaceX’in Kiev’in askeri insansız hava araçlarını kontrol etmek için Starlink’i artık kullanamayacağını açıklamasının ardından Rusya ile savaşta bir taraf seçmesi gerektiğini söyledi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş