Herkes Elon Musk’tan şikayetçi…Twitter’ın genel merkezi değişebilir!

Elon Musk katıldığı bir sanal röportajda Twitter ofisinin her zaman San Francisco’da kalmayacağına değindi. Azalan işçi sayısından sonra Musk’ın Twitter’da yaptığı değişikliklerin tepki çektiği belirtildi.

Herkes Elon Musk’tan şikayetçi…Twitter’ın genel merkezi değişebilir!
Yayınlama: 24.05.2023
A+
A-

Twitter’ın sahibi Elon Musk Salı günü yaptığı açıklamada, Twitter’ın genel merkezini sonsuza kadar San Francisco’da tutmayabileceğinin sinyalini verdi.

Wall Street Journal’ın Londra’daki CEO Konseyi Zirvesi’nde sanal olarak konuşan Musk, bir röportajcının şirketin Kaliforniya’da kalıp kalmayacağına ilişkin sorusuna kesin olmayan bir yanıt verdi.

Herkes Elon Musk'tan şikayetçi...Twitter'ın genel merkezi değişebilir!

TWİTTER’I BİR OTELE ÇEVİRDİĞİ İDDİA EDİLDİ

San Francisco yetkilileri geçen hafta, altı eski çalışanın Musk’ın ekibinin şirket merkezini bir “Twitter Oteli”ne dönüştürerek yasaları çiğnediğini iddia etmesi üzerine Twitter’ı soruşturduklarını açıkladı.

Buradaki amaç, Musk’ın Twitter çalışanlarının yaklaşık %80’ini işten çıkarmasının ardından sosyal medya platformunda geç saatlere kadar çalışmaya zorlanan çalışanlar için uyuma alanları oluşturmaktı.

San Francisco Yapı Denetim Departmanı yeni iddialarla ilgili bir soruşturma yürüteceğini açıkladı.

Herkes Elon Musk'tan şikayetçi...Twitter'ın genel merkezi değişebilir!

YAPTIĞI DEĞİŞİKLİKLER TEPKİLERE NEDEN OLDU

Eski Twitter çalışanları, Musk’ın ekibinin, şirketin San Francisco şehir merkezindeki 1930’lardan kalma Art Deco binasında, bina yönetmeliklerini ihlal eden çok sayıda değişiklik yapılmasını emrettiğini iddia ediyor.

Davaya göre bu değişiklikler arasında ışıkların devre dışı bırakılması ve acil durumlarda açılmayan kilitlerin eklenmesi de yer alıyor.

Musk, 2021 yılında, yönettiği elektrikli otomobil ve güneş paneli şirketi Tesla’nın genel merkezini Kaliforniya’dan Teksas’a taşıdı. Bu hamle, koronavirüs pandemisinin başlangıcında bir Tesla fabrikasının yeniden açılması konusunda Alameda County, California sağlık yetkilileriyle yaşanan tartışmanın ardından gelmişti.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş