Hedef enflasyona göre yeni maaş zamları nasıl olacak? Uzman isim Haber7’ye açıkladı

Bakan Şimşek artık ücret düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağını duyurdu. Yeni maaş zamlarıyla ilgili düzenlemeyi Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammed Bayram, Haber7’ye değerlendirdi.

Hedef enflasyona göre yeni maaş zamları nasıl olacak? Uzman isim Haber7’ye açıkladı
Yayınlama: 07.09.2023
A+
A-

Haber7

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek OVP ile ilgili yaptığı basın toplantısında bundan sonra ücret düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağını söyledi.

Yeni maaş zamlarıyla ilgili Haber7.com’dan Fuat Öner’e açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammed Bayram Yeni ücret düzenlemelerinde enflasyon fakrının dikkate alınacağını ancak refah payının kısıtlı kalabileceğini söyledi.

Konu ile ilgili Bayram, “Sayın Mehmet Şimşek, OVP değerlendirmesinde bulundu. Bunlardan en önemlilerinden biri de emekli memur ve özel sektörde çalışan ücretlilerin alacağını maaş zamlarına yönelik yeni bir düzenlemeden bahsetti. Bakan Şimşek, artık enflasyon hedefine göre maaş zammı yapılacağını söyledi.

Hedef enflasyona göre yeni maaş zamları nasıl olacak? Uzman isim Haber7'ye açıkladı

Mevcutta emeklilerimize oluşan enflasyon farkı kadar bir zam yapılıyor. Yine memurlarımıza ise toplu sözleşme zammı ve buna ek olarak enflasyon farkı zammı yapılıyor.

Diğer özel sektör çalışanları ve asgari ücretliye ise enflasyon farkı diğer parametrelere bakılarak bir zam yapılıyordu. Bu şekilde emekli, memur ve çalışanlar enflasyon farkına ek olarak refah payı eklemesiyle bir maaş artışı almıştı.” dedi.
 

ENFLASYONUN ALTINDA ARTIŞ OLMAYACAK AMA…

Yeni dönemde de enflasyonun altında herhangi bir maaş artış olmayacağının altını çizen Bayram “Revize edilen beklentiye göre OVP’de enflasyon hedefi yüzde 65. Burada bu oran dikkate alınarak bir maaş artışı yapılacağını ancak artık ücretlerin enflasyona etkiye sebep vermeyeceğini söylüyor.

Bundan sonra enflasyon farkı kadar bir fark alınacağını ama refah payı düzenlemesinin sınırlı olabileceğini, enflasyon karşısında ücretin ezdirilmeyerek en az enflasyon kadar artış  yapılacağını bahsetmiş oluyor. Bu enflasyonu dizginlemek ve önümüzdeki dönemde daha fazla artmayacağına ilişkin fiyatlama davranışlarının normalleşmesi için atılmış bir adım olarak ele alabiliriz.

Hedef enflasyona göre yeni maaş zamları nasıl olacak? Uzman isim Haber7'ye açıkladı

“REFAH PAYI SINIRLI KALABİLİR”

Özetlemek gerekirse, enflasyon farkı dikkate alınacak ancak refah payının sınırlı kalacağını düşüyorum. Burada dezenflasyon süreci programı var, bu süreçte ücretlerin daha fazla artırılarak daha fazla enflasyona sebep vermemesi dikkate alınacaktır.” şeklinde konuştu.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş