HDP ile görüşen Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama: Millet İttifakı’nın beyannamesini ilettik

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eş başkanları ile Meclis’te 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı’nın beyannamesini ilettik. Siyaset artık bir kavga alanı olmamalı. Biz birlikten beraberlikten yanayız. Parti kapatmak doğru değildir” açıklamasında bulundu.

HDP ile görüşen Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama: Millet İttifakı’nın beyannamesini ilettik
Yayınlama: 20.03.2023
A+
A-

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile TBMM’de 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Meclis’te gerçekleşen zirvenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;

“Kendi açımızdan bağımsız ve tarafsız yargı mutlaka olmalı. Hukuk devleti mutlaka olmalı. Sosyal devlet, gelir dağılımında dengesizliğin giderilmesi gerekiyor. Temel hal ve hürriyetlerin korunması, bu da ortak talep olarak dillendirildi.

Çevre ve iklim değişikliği konusunda duyarlılık karşılıklı olarak ifade edildi. BU konuda ciddi hazırlıklar yapmak gerekiyor.

İktidarın bunu görmezlikten gelmesi felaketlerin oluşmasında devletin hazırlıksız olmasına yol açıyor.

Kayyum uygulamasının sürdürülmesini asla doğru bulmadığımızı ifade ettik genel başkanlara. Seçimle gelen seçimle gider. Demokrasinin temel kuruladır. Halkın iradesini ipotek altına alırsanız bu doğru bir uygulama değildir. Demokrasiye aykırıdır.

Serbest siyasetinin önünün açılması. Siyaset bir kavfa alanı olmamalı. Bu akşam büyük bir ihtimal yine belli tv kanallarında bir sürü şey anlatılacak. Yahu arkadaşlar siz kavgadan bıkmadınız mı ya? Uygar insanlar gibi tartışmak varken hangi gerekçeyle kavga ediyoruz, toplumu niçin ayrıştırıyoruz?

Siyaset sorun yaratmamalı, bunun için siyaset var zaten. Siyaset sorun yaratıyorsa bu negatif yansıyor.

Parti kapatılması… 21. yüzyıldayız arkadaşlar. Hâlâ nasıl parti kapatırız? Parti kapatmak doğru değil.

Kadına yönelik şiddetin mutlaka son bulması lazım. Toplumun bir duyarlılığı var. Siyaset kurumunun da bunu hissetmesi lazım. Bu konuda çok açık ve net siyaset kurumunun tavır alması lazım.

Kadınların toplumun en önemli aktörlerinden olduğunu hepimizin kabul etmesi lazım.”

Ayrıntılar geliyor…

Seçim Sonuçları

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş