Hayatları bir ipin ucunda! Günlük kazançları dudak uçuklatıyor

Batman’da, dağcılık eğitimi alan Enes Taniş, 3 yıldır yüksek katlı binaların camlarını siliyor, dış cephe onarımlarını gerçekleştiriyor. Metrelerce yükseklikten düşme riskine rağmen işini severek yaptığını belirten Taniş, “Şu ana kadar çalıştığım en yüksek yapı 318 metre yükseklikteki Çanakkale Köprüsü. Hem dağcılık eğitimini aldık hem de yapılardaki onarım işlerini de yapabiliyoruz. Batı bölgesinde günlük yevmiyemiz 2 bin 500- 3 bin 500 TL civarında” dedi.

Hayatları bir ipin ucunda! Günlük kazançları dudak uçuklatıyor
Yayınlama: 16.08.2023
A+
A-

Batman‘da dağcılık eğitimi alan 26 yaşındaki Enes Taniş, yüksek katlı binaların camlarını silerek ve dış cephe onarımlarını gerçekleştirerek çalışıyor. İşini severek yapan Taniş, riskli olsa da günlük kazancının uygun olduğunu belirtiyor. Taniş, “Batı bölgesinde günlük yevmiyemiz 2 bin 500 ile 3 bin 500 TL civarında. Fakat Batman’da yevmiyelerimiz biraz daha uygun, 2 bin TL” dedi.

DÜŞME RİSKİNE RAĞMEN MESLEĞİNİ SEVEREK YAPIYOR

Batman’da yaşayan ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Enes Taniş, iple erişim teknisyeni olan kuzeninin yaptığı mesleğe ilgi duyarak Ankara’da ve İstanbul’da özel kurslarda 3 yıl önce dağcılık ve iple erişim teknisyenliği üzerine eğitim aldı. Taniş, daha sonra plaza, otel, hastane, iş merkezi gibi yüksek katlı yapıların camlarını silmeye ve dış cephe onarımlarını yapmaya başladı. Metrelerce yükseklikten düşme riskine ve 40 derecenin üzerindeki sıcağa rağmen mesleğini severek yaptığını belirten Taniş, ihtiyaç olması halinde Batman’ın dışında başka şehirlerde çalıştığını söyledi. Taniş, günlük kazancının Batı illerinde 2 bin 500 ile 3 bin 500 lira arasında, Batman’da ise 2 bin lira olduğunu söyledi.

Hayatları bir ipin ucunda! Günlük kazançları dudak uçuklatıyor

“ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NÜN MONTAJ İŞLERİNDE DE ÇALIŞTIM”

Enes Taniş, mesleğini severek yaptığını ifade ederek şunları söyledi: “318 metre yükseklikteki Çanakkale Köprüsü’nün montaj işlerinde de çalıştım. Çok riskli bir mesleğimiz var ama mesleğimi severek yapıyorum. Akkuyu Nükleer Santrali ve Ankara’da birçok resmi kurumun dış cephe temizlik çalışmalarında da görev aldım. Dışarıdan bakıldığında çok riskli bir mesleğimiz var. Gerçekten de öyle ama bize artık normal geliyor.

Hayatları bir ipin ucunda! Günlük kazançları dudak uçuklatıyor

“GÜNLÜK YEVMİYEMİZ 3 BİN 500 TL CİVARINDA”

Ankara’da dağcılık eğitimi aldım. Türkiye genelinde bu işi yapan en fazla 1500 kişi ya var ya da yok. Ekmeğimi böyle kazanıyorum. Kullandığımız malzemeler birçok testten geçiyor. Biz de bu malzemelere güveniyoruz. Kendimizi sarkıttığımız ip, 3,5 tonluk ağırlıkta bile kopmuyor. Sadece temizlik görevlisi gibiymişiz gibi görünüyoruz ama öyle değil. Hem dağcılık eğitimini aldık hem de yapılardaki onarım işlerini de yapabiliyoruz. Aslında üç dört mesleği aynı anda yapıyoruz. Yüksek yapılarda cam silmenin yanı sıra fabrika montajları, dış cephe giydirme ve kaya düşürme işlerde de görev alıyoruz. Batı bölgesinde günlük yevmiyemiz 2 bin 500 ile 3 bin 500 TL civarında. Fakat Batman’da yevmiyelerimiz biraz daha uygun, 2 bin TL. Daha önceleri yüksek yapılar vinç sistemiyle temizlik yapıyordu ama artan maliyetler nedeniyle bina sahipleri ve işletmeler bizi tercih ediyor.”

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş