Gözler yarınki Kabine toplantısında! Masada gençlerin merakla beklediği vergisiz telefon satışı var

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yarın gerçekleştirilecek Kabine toplantısında masada birbirinden önemli konular var. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam konusunun görüşülmesinin yanı sıra gençlere yönelik vergisiz telefon satışı düzenlemesinin de karara bağlanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ay başında yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Bir sonraki toplantımızda konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Gözler yarınki Kabine toplantısında! Masada gençlerin merakla beklediği vergisiz telefon satışı var
Yayınlama: 25.09.2023
A+
A-

Kabine yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Birbirinden önemli konuların ele alınacağı toplantıda milyonların kilitlendiği iki mesele var. Bunlardan ilki emeklilere yapılacak zam, bir diğeri ise ise gençlere yönelik vergisiz telefon ve bilgisayar satışı düzenlemesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ay başında yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Bir sonraki toplantımızda konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız” ifadelerini kullanmıştı. Düzenleme için sona gelindi. Yarınki toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın detayları paylaşması bekleniyor.

3 HAFTALIK ARANIN ARDINDAN İLK KABİNE

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından yarın toplanacak. Beştepe’deki toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Toplantının ana gündemi, ekonomideki gelişmeler olacak. Kabine üyeleri, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadeleye yönelik alınacak ilave tedbirlerle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

EMEKLİLERİN ZAMMI GÜNDEMDE

Emeklilerin gözü hükümetten gelecek zam müjdesine çevrilirken, bu konudaki yasal düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan oluşan 3 mekanizmanın çalışmaları sürüyor. Meclis’in açılmasıyla gündeme gelecek düzenlemede gelinen aşamaya ilişkin kabine toplantısında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR SATIŞI

Toplantıda ele alınacak bir diğer önemli konu AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan gençlere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı olacak.

ERDOĞAN, BİR SONRAKİ TOPLANTIYI İŞARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ay başında yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Milletimize meydanlarda verdiğimiz sözleri, ülkemizin ve küresel ekonominin şartlarını da göz önünde bulundurarak hayata geçiriyoruz. Yüksek öğretimde olan öğrencilerimize taahhüdümüz olan konuyu değerlendirdik. Nihai çalışmaya göre bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız.” demişti.

TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN TELEFONLARI KAPSAYACAK

Düzenleme için sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı’nın ardından düzenlemenin detaylarını paylaşacak. 7 milyon öğrenciyi kapsayan kampanya Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar içerisinde bir üst sınır olacak. Ayrıca alınacak telefonun kişinin hattıyla uyumlu olması gerekecek yani cihazı en az 2 yıl başkası kullanamayacak. Gençlere aylık 10 GB bedava internet de verilecek.

VAADİ BİZZAT ERDOĞAN VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs seçimleri öncesi AK Parti’nin seçim beyannamesini açıklamıştı. Üniversite öğrencilerine yönelik vergisiz telefon ve bilgisayar satışı vaadinde bulunan Erdoğan, “Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz” demişti.

HANGİ TELEFONLARI KAPSAYACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, düzenlemeye ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak. Türkiye’de üretenler içinde Samsung, General Mobile var, Huawei, Apple yok. Vergi alınmaması telefonların fiyatlarını yarı yarıya ucuzlatacak.” demişti.

İşte Türkiye’de üretimi veya montajı gerçekleştirilen marka ve modellerden bazıları:

Xiaomi: Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S, Redmi 10 2022,OPPO: A15, Reno 5 Lite,Vivo: Y11s, Y21s, Y53sSamsung: Galaxy A01, Galaxy A21s, Galaxy A30, Galaxy A52, Galaxy,TCL: 20 SE, 20 E, L7,Reeder: S19 Max Pro SRealme: C21, C21Y, C25 Omix: X300, X500,Tecno Mobile: Camon 16,General Mobile: 21, Poco C40, Phoenix 5G, 24 ProCasper: VIA X30 Plus, VIA M30 PlusOMIX: X5
sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş