Görüntüler tepki çekmişti! Gerçek ortaya çıktı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Kocaeli’nin Derince ilçesinde limanlarda araba stokçuluğu yapılıyor” iddiasıyla paylaşılan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Görüntüler tepki çekmişti! Gerçek ortaya çıktı
Yayınlama: 07.07.2023
A+
A-

Son dönemde otomobil sektöründe yaşanan büyük fiyat artışlarının ardından yurdun bazı bölgelerinde araç stokçuluğu ihbarları gelmeye başladı. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan limanlarda da otomobil stokçuluğu yapıldığı belirtilerek bazı görüntüler paylaşıldı.

STOKÇULUK İDDİALARI YALAN ÇIKTI

Görüntülerde Derince‘de olduğu belirtilen limanlarda çok sayıda aracın bulunduğu görüldü. Bu görüntünün sosyal medyada yayılması ve vatandaşlardan tepki çekmesinin ardından Ticaret Bakanlığı’na bağlı ekipler bölgede stokçuluk denetimleri gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde ilgili limanda işlemsel prosedürler haricinde bir bekletme veya stokçuluk faaliyetinin yapılmadığı, limana gelen araçların gümrük işlemleri ve diğer işlemleri gerçekleştirildikten sonra en geç 20-45 gün içerisinde gideceği lokasyonlara ulaştırıldığı belirlendi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yaptığı açıklamada “Kocaeli’nin Derince ilçesinde limanlarda araba stokçuluğu yapılıyor” iddiasının doğru olmadığını duyurdu. 

Görüntüler tepki çekmişti! Gerçek ortaya çıktı

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş