Google’ın eski işe alım uzmanı açıkladı: Bunu yaparsanız işe alınma ihtimaliniz yüzde 90!

Eski Google işe alım uzmanı, bir işe başvurduktan sonra kişiselleştirilmiş bir mesajla takip etme gibi hayati bir adımda ‘herkesin başarısız olduğunu’ söyleyerek, başvurulardan sonra şirketle iletişimin koparılmamasını öneriyor.

Google’ın eski işe alım uzmanı açıkladı: Bunu yaparsanız işe alınma ihtimaliniz  yüzde 90!
Yayınlama: 03.08.2023
A+
A-

Eski bir Google işe alım uzmanı, iş arayanların başvuru sürecinde önemli bir adımı atlıyor olabileceğini söylüyor.

Eski bir Google ve DoorDash işe alım uzmanı olan Nolan Church, CNBC’ye yaptığı açıklamada, iş görüşme sonrası takip göndermeye geldiğinde neredeyse “herkesin başarısız olduğunu” söyledi.

BAŞVURU YAPILDIKTAN SONRA ŞİRKETLERE MESAJ ATARAK BAŞVURU TAKİBİ YAPILMASINI ÖNERDİ

Reuters’in CNBC’den aktardığı bilgilere göre, Church, bir görüşmeden sonra takip etmenin yaygın olarak tavsiye edilmesine rağmen, başvurularından sonra kişiselleştirilmiş bir mesaj gönderen iş arayanların rolü alma şanslarını artırabileceğini söyledi.

Google'ın eski işe alım uzmanı açıkladı: Bunu yaparsanız işe alınma ihtimaliniz  yüzde 90!

İş arayanların bu mesajları bir şirketin işe alım müdürüne veya CEO’suna e-posta veya LinkedIn gibi profesyonel ağ siteleri aracılığıyla gönderebileceklerini söyledi.

Şirket e-posta adreslerinin de benzer bir formatı takip etme eğiliminde olduğunu ekledi: “Şirketin CEO’su olan biri için bu genellikle şirketin alan adı nokta com adresindeki ilk isimdir.”

“BAŞVURU TAKİBİ YAPILANLARIN YÜZDE 90’I İŞE ALINIYOR”

Church haber kaynağına DoorDash’ın CEO’sunun bu mesajları aldığında “her seferinde doğrudan bana yönlendirdiğini” söyledi. Şirketin bu hevesli adaylarla yapılan telefon görüşmelerinin yaklaşık %90’ını kabul ettiğini söyledi.

Google’ın eski işe alım uzmanı LinkedIn’de yaptığı açıklamada bu yöntemin özgeçmişlerin “yığının en üstüne çıkmasına” yardımcı olacağını söyledi.

GOOGLE’DA ÇALIŞTIĞI DÖNEMDE 3 MİLYON İŞ BAŞVURUSU YAPILIYORDU

Şu anda Continuum’un CEO’su olan Church, LinkedIn profiline göre yaklaşık üç yıl boyunca Google ve DoorDash’in yetenek departmanlarında çalıştı.

Quartz’a göre Google’daki işlere talep oldukça yüksek ve şirketin işe kabul oranı %0,2. Şirketin İK başkanına göre 2014 yılında Google’a yılda yaklaşık 3 milyon başvuru yapılıyordu.

Google'ın eski işe alım uzmanı açıkladı: Bunu yaparsanız işe alınma ihtimaliniz  yüzde 90!

ÖZGEÇMİŞLERİNDE FAZLA METİN BULUNANLARI UYARDI

Eski işe alım uzmanı daha önce CNBC’ye, özgeçmişleri “metin tuğlaları” ile dolu olan adayların ilerleme şansının “sıfır” olduğunu söylemişti. Ayrıca iş arayanlara özgeçmiş yardımı için yapay zeka araçlarından yararlanmalarını tavsiye etti.

OpenAI’nin ChatGPT’si gibi yapay zeka destekli yeni araçların oldukça iyi ön yazılar ürettiği ve hatta adaylara mülakat sürecinde yardımcı olduğu biliniyor.

CEO HER İŞE ALIM YÖNETİCİSİNİN ÖNEMSEDİĞİ ŞEYLERİ AÇIKLADI

Bunlardan en önemli etkenin, bu rol için neden uygun olduğunuzu açıklamanızın “her işe alım yöneticisinin önemsediği şey” olduğu belirtiyor.

Bir işe alım uzmanının işi, doldurmaları gereken rolde en iyi performansı gösterecek kişiyi bulmaktır. Neden o kişi olduğunuzu açıklamak için fazladan bir adım attıysanız, işlerinin bir kısmını onlar için yapmış olursunuz.

Ayrıca bu, “araştırma yaptığınızı, işi gerçekten istediğinizi ve onu almaya kararlı olduğunuzu gösterir” diyor.

Church, “Mükemmel bir işe alım sürecinde her iki taraf da birbirini değerlendirir,” diyor. “Ve eğer bu süreci çoktan başlattıysanız, aslında benim hayatımı çok daha kolaylaştırıyorsunuz demektir.” diye ekliyor.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş