Google devri bitebilir… ChatGPT arama motoru oluyor!

Microsoft, milyarlarca yatırım yaptığı ChatGPT’nin bing servisini kullanarak sohbet içinde bir arama motoruna dönüşebileceğini duyurdu.

Google devri bitebilir… ChatGPT arama motoru oluyor!
Yayınlama: 25.05.2023
A+
A-

4 Eylül 1998’den beri hizmet veren Google arama motorunun devri bitebilir. OpenAI aldığı yeni bir karar sonrasında ChatGPT için varsayılan arama deneyimi olarak Bing’i kullanmaya başlayacağını duyurdu.

Yeni arama işlevi bugün ChatGPT Plus kullanıcılarına sunulacak ve yakında ChatGPT’deki bir eklenti aracılığıyla tüm ücretsiz ChatGPT kullanıcıları için etkinleştirilecek.

Google devri bitebilir... ChatGPT arama motoru oluyor!

CHATGPT ARAMA MOTORU GİBİ ÇALIŞACAK

Microsoft’un tüketici pazarlamasından sorumlu başkanı Yusuf Mehdi bugün yayınladığı bir blog yazısında “Yeni Bing ile kaydettiğimiz ilerlemenin temelinde OpenAI ile olan harika ortaklığımız yatıyor, ChatGPT artık web’den erişimle daha zamanında ve daha güncel yanıtlar sağlamak için yerleşik birinci sınıf bir arama motoruna sahip olacak.” dedi.

Tıpkı Bing’in sohbet deneyiminin GPT-4 tarafından desteklenmesi ve bağlantılar için alıntılar kullanması gibi, OpenAI’nin ChatGPT AI sohbet robotu da alıntılar içeren arama ve web verilerini içerecek.

ChatGPT’ye Bing entegrasyonu, Samsung’un Bing Search’e geçeceği söylentilerinin ardından Google’da kalmaya karar vermesinin ardından Microsoft’un arama motoru için bir kazanç elde etmenin yolunu arıyor.

MİCROSOFT’TAN MİLYARLARCA DOLAR YATIRIM ALDI

Entegrasyon ayrıca Microsoft’un OpenAI ile yıllarca yakın çalıştıktan sonra bu yılın başlarında “milyarlarca dolarlık bir yatırımla” OpenAI ortaklığını genişletmesinin ardından geldi.

Microsoft ayrıca OpenAI’nin ChatGPT için kullandığı aynı açık eklenti standardını kullanmayı taahhüt ederek Bing Chat, Microsoft’un Copilot platformu ve ChatGPT için eklentiler arasında birlikte çalışabilirlik sağlıyor.

Yeni arama özelliği, ChatGPT Plus üyelerine sunulacak. Ancak sunulacak olan eklenti sayesinde özelliği herkesin kullanması sağlanacak.

Google devri bitebilir... ChatGPT arama motoru oluyor!

1998’DEN BERİ HİZMET VERİYOR

Arama motoru denilince ilk olarak Google’ın akla gelmesinde köklü bir başlangıç yer alıyor. ABD’li teknoloji devi kullanıcılara Google, 4 Eylül 1998’den beri kullanıcılara hizmet veriyor. Sunulduğu ilk günden itibaren her kullanıcının mutlaka kullandığı Google arama motoru, son zamanlarda bu popülerliğini kaybetme korkusu yaşıyor.

2022’nin son çeyreğine kadar gündemden düşmeyen Google, OpenAI’ın geliştirdiği ChatGPT yapay zeka robotunun Bing’e entegre edilmesinden sonra ciddi kaygılar yaşıyor.

ABD’li şirket yapay zeka yarışına dahil olmak için Google Bard’ı sunmuştu ancak istenilen ivmeyi yakalayamadığı için kendi çalışanları tarafından bile eleştirilere maruz kalmıştı.

Microsoft’un ChatGPT’nin arama motoru gibi çalışması için çalışmalara başlaması ise Google devrini bitirebileceği düşünülüyor.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.