Gediz MYO’da “Kadın Hakları” konulu konferans

GEDİZ MYO’DA “KADIN HAKLARI” KONULU KONFERANS

Gediz MYO’da “Kadın Hakları” konulu konferans
Yayınlama: 06.12.2023
A+
A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanlığı tarafından Dünya Kadın Hakları Günü etkinlikleri çerçevesinde “Kadın Hakları” konulu konferans gerçekleştirildi.

Gediz MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Esra Işık, üniversite avukatlarından Yılmaz Sukuşu ile Gediz İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan Psikolog Fatma Gül Yıldırım ve Psikolojik Danışman Mehmet Yıldız’ın konuşmacı olduğu etkinliğe Gediz MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kavasoğlu, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Şule Bilgili, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte ilk sözü alan Dr. Öğr. Üyesi Esra Işık, “Şiddet ve Şiddet Türleri” başlıklı sunumunda temel insan hakları ihlali olarak şiddet ve şiddet türlerinden hareketle kadına yönelik şiddet sorununu analiz etti. Av. Yılmaz Sukuşu, Kadın Hakları Yönünden 6284 Sayılı Kanun hakkında bilgi verdikten sonra kanun önünde eşitlik ilkesi, ailenin korunması ve çocuk hakları hususunda ilgili kanuni düzenlemeleri açıkladı. Av. Yılmaz Sukuşu, 6284 sayılı Kanun çerçevesindeki mülki amirler ve hakim tarafından verilen koruyucu ve önleyici tedbirleri belirterek kanun çerçevesinde kadınların nerelere başvuru yapabileceği ve haklarından nasıl yararlanabileceğini belirtti.

“Bakanlığın kadınlar için hizmetleri anlatıldı

Gediz İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan Psikolog Fatma Gül Yıldırım kadının ailedeki yerini anlattığı konuşmasında, bu rol üzerinden aile kavramının ne olduğu, kadının aile içindeki maruz kaldığı eşitsizlik alanlarını dile getirdi. Psikolojik Danışman Mehmet Yıldız ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kadınlara yönelik hizmetlerini anlattı. Bu kapsamda ŞÖNİM, Kadın Konuk Evi gibi hizmetlerden bahseden Mehmet Yıldız, Gediz özelinde de İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün kadınlara yönelik çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Konferans sonunda MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kavasoğlu ve Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Şule Bilgili, Dr. Öğr. Üyesi Esra Işık, Avukat Yılmaz Sukuşu, Psikolog Fatma Gül Yıldırım ve Psikolojik Danışman Mehmet Yıldız’a teşekkür belgesi sundu.

Gediz MYO’da “Kadın Hakları” konulu konferans
Gediz MYO’da “Kadın Hakları” konulu konferans
Gediz MYO’da “Kadın Hakları” konulu konferans
Gediz MYO’da “Kadın Hakları” konulu konferans
Gediz MYO’da “Kadın Hakları” konulu konferans
sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş