Gece saatlerine dikkat! Meteoroloji’den Marmara için kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bu geceden itibaren yerel olarak kuvvetli olması beklenirken yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Gece saatlerine dikkat! Meteoroloji’den Marmara için kuvvetli sağanak yağış uyarısı
Yayınlama: 16.06.2023
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Marmara Bölgesi’nde bu geceden itibaren kuvvetli yağış görüleceğini belirterek vatandaşları uyardı.

MARMARA’YA SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; Marmara Bölgesi’nde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün gece saatlerinden sonra Tekirdağ, Edirne’nin güneyi ile İstanbul Anadolu yakasında görüleceği belirtildi. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olmasının beklendiği bildirildi.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı. İstanbul Valiliği de Twitter hesabından yaptığı açıklamada vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Valilik, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Tedbirli olalım! İstanbul Anadolu Yakası’nda bu gece ve yarın sağanak yağış bekleniyor.”

Gece saatlerine dikkat! Meteoroloji'den Marmara için kuvvetli sağanak yağış uyarısı

29 ŞEHİR İÇİN SARI ALARM

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 şehir için sarı alarm verdi. Sarı alarm verilen şehirler şu şekilde: Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce

İllere göre hava durumu tahminlerini görüntülemek için tıklayın

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş