Gaziantep’te binanın çökme anı cep telefonu kamerasına yansıdı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7’lik depremin ardından ağır hasar gören Gaziantep’teki bir bina, öğle saatlerinde yaşanan 7.6.’lık depreme dayanamadı. İkinci depremde yerle bir olan binanın yıkılma anları ve yaşanan panik, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Gaziantep’te binanın çökme anı cep telefonu kamerasına yansıdı
Yayınlama: 06.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş‘ın Pazarcık ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 7.7. büyüklüğündeki deprem 10 şehirde ağır hasara yol açtı. Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da büyük yıkım yaşanırken, 9 saat sonra aynı bölgede 7.6. şiddetinde bir deprem daha yaşandı.

Gaziantep'te binanın çökme anı cep telefonu kamerasına yansıdı

İKİNCİ DEPREMDE BİNA YERLE BİR OLDU

Yaşanan büyük sarsıntı bölge illerinin tamamında ciddi şekilde hissedilirken, Gaziantep’te bir binanın çökme anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, yaşanan ilk depremde çöken bir binada arama kurtarma çalışmaları devam ederken yakınlardaki bir başka binanın büyük bir gürültü ve toz bulutuyla çökmesi dikkat çekerken, yaşanan panik anları da görüntülere saniye saniye yansıdı.

Gaziantep'te binanın çökme anı cep telefonu kamerasına yansıdı

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR

Depremde yaşamını yitirenlerin sayısı da artıyor. AFAD Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada, “Depremlerde 1498 vatandaşımız hayatını kaybetti. 8 bin 533 kişi yaralandı, 2 bin 834 bina da yıkıldı. Ulaşılmayan bölgemiz yok. Ülkenin tüm kaynakları afet bölgesine Sayın Cumhurbaşkanımız talimatlarıyla sevk edilmiş durumda. Azerbaycan dahil olmak üzere 40’ın üzerinde ülkeden bize yardım teklifi var. Bunları da afet bölgelerine sevk edeceğiz. Maalesef yoğun bir hava muhalefeti var. Tüm ilçelerimizde valilerimiz görevli. İllerimizdeki itfaiyeler de yönlendirilmiş durumda.” dedi.

SON DEPREMLER: Türkiye ve dünyadan son dakika depremler listesi.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş