Fransa rekora ortak oldu! 2022 Dünya Kupası’nda bir ilk

2022 Dünya Kupası’nda heyecan devam ederken Tunus ile Fransa karşı karşıya geldi. Fransa Milli Takımı, Katar’daki dev turnuvada bir ilke imza attı ve Dünya Kupası tarihindeki rekora ortak oldu. İşte ayrıntılar…

Fransa rekora ortak oldu! 2022 Dünya Kupası’nda bir ilk
Yayınlama: 30.11.2022
A+
A-

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası’nda Fransa ile Tunus karşı karşıya geldi. Zorlu müsabaka Eğitim Şehri Stadyumu’nda oynandı. Kritik mücadelede Yeni Zelanda Futbol Federasyonu’ndan Matt Conger görev aldı. Fransa daha önce gruptan çıkmayı garantilemesinin ardından Tunus mücadelesine yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Fransa Milli Takımı, 2022 Dünya Kupası’yla birlikte rekora ortak oldu. İşte detaylar…

Fransa Milli Takımı için Dünya Kupası oldukça hızlı başladı. D Grubu’nun ilk maçında Avustralya ile karşı karşıya gelen Didier Deschamps’ın öğrencileri rakibini 4-1’lik skorla mağlup etti. Fransa’nın gollerini Adrien Rabiot, Olivier Giroud (2) ve Kylian Mbappe kaydetti.

Fransa rekora ortak oldu! 2022 Dünya Kupası'nda bir ilk

GIROUD REKORA ORTAK OLDU

Fransa’nın Avustralya’yı 4-1’lik skorla mağlup ettiği müsabakada 2 kez rakip fileleri havalandıran Olivier Giroud tarihe geçti. 36 yaşındaki santrfor, Fransa Milli Takımı formasıyla gol sayısını 51’e yükseltti ve Thierry Henry’nin rekorunu egale etti. Olivier Giroud bu başarısı sonrası büyük bir sevinç yaşadı.

MBAPPE SIRTLADI, FRANSA KAZANDI

Fransa Milli Takımı, D Grubu’nun ikinci maçında Danimarka ile karşı karşıya geldi. Zorlu müsabaka 974 Stadyumu’nda oynandı. Fransa Milli Takımı’nın Danimarka’yı 2-1’le geçtiği mücadelede golleri Kylian Mbappe kaydetti. Fransa bu galibiyetle birlikte grupta puanını 6’ya yükseltti ve gruptan çıkmayı garantiledi.

Fransa rekora ortak oldu! 2022 Dünya Kupası'nda bir ilk

TUNUS KARŞISINDA YEDEK KADRO

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, Tunus ile oynanan son mücadelede yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkmayı tercih etti. Fransa, Tunus maçına şu isimlerle başladı: Mandanda, Disasi, Varane, Konate, Camavinga, Fofana, Tchouameni, Veretout, Coman, Guendouzi, Kolo Muani.

REKORA ORTAK OLDULAR

Fransa Milli Takımı bu maçla birlikte turnuvada 23 oyuncusunu sahaya süren ilk takım oldu. Katar’daki dev organizasyon Fransa adına rekoru beraberinde getirdi. 2022 Dünya Kupası’nda Fransa, grup etabında 23 farklı oyuncu kullanarak Tunus (2014) ve Avustralya’nın (2018) ardından bir turnuvada en çok oyuncu kullanan üçüncü takım oldu.

Fransa rekora ortak oldu! 2022 Dünya Kupası'nda bir ilk

TOP AĞLARDA, BAYRAK HAVADA

Tunus ile Fransa arasında oynanan maça hızlı başlayan taraf Tunus Milli Takımı oldu. Wahbi Khazri’nin sol kanattan serbest vuruşta penaltı noktasının soluna doğru yaptığı ortada Ghandri sağ ayağının üstüyle nefis bir vuruş yaptı. Ghandri’nin şutunda top ağlara gitti ancak daha sonra ofsayt bayrağı kaldırıldı. VAR incelemesinin ardından ağlara giden top gol değeri kazanamdı.

KHAZRI PERDEYİ AÇTI

Heyecan dolu karşılaşmanın 58’inci dakikasında gol perdesini Wahbi Khazri açtı. Ön alanda baskı yaparak topu kapan Wahbi Khazri, topla birlikte ceza sahasına girer girmez yerden köşeye sert bir vuruş yaptı ve fileleri havalandırdı. Khazri’nin attığı golle Tunus, Fransa karşısında 1-0’lık üstünlüğü yakaladı.

Opta’nın verilerine göre; Tunus forması giyen Wahbi Khazri, Dünya Kupası tarihinde ilk 11’de çıktığı üst üste üç maçta gol atan ilk Afrikalı oyuncu oldu

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş