Firari dolandırıcı Özer yakalandı ama mağdurlar umutsuz: ‘Yaptığı yanına kâr kalacaktır’

‘Thodex’in kurucusu Özer’in Arnavutluk’ta yakalanmasını değerlendiren Thodex mağdurları: “Tosuncuk gibi yaptığı yanına kâr kalacaktır. En fazla 2-3 yıl yatar. Ülkede kim dolandırılmış da parası iade edilmiş?”

Firari dolandırıcı Özer yakalandı ama mağdurlar umutsuz: ‘Yaptığı yanına kâr kalacaktır’
Yayınlama: 01.09.2022
A+
A-

ELİF ALTIN/ İSTANBUL- 356 milyon liralık vurgunla Türkiye’nin en büyük kripto para borsası dolandırıcılığını yapan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer binlerce kişiyi dolandırarak 20 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Havalimanı’ndan Arnavutluk’a kaçmıştı. Ardında binlerce mağdur bırakan Özer’in arasında bulunduğu 21 kişi hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 3 ayrı suçtan ayrı ayrı 40 bin 564’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı. Yargılama devam ederken önceki gün Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’ta yakalandığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı’nca Özer’in Türkiye’ye iadesi için işlemlere başlandığı açıklandı. Özer’in yakalanması sonrası Thodex mağdurları Milliyet’e konuştu.

Mağdurlardan  A.Ş., “Bir süredir Türkiye’ye dönmek istiyordu. Kasıtlı bir şekilde kendisini yakalatması da olabilir. Zaten Türkiye’ye dönmek için yollar arıyordu. 6-8 aydır mağdurlara teklifler yapılıyordu. Zararınızın 3’te 1’ni verelim kalanından vazgeçin gibi teklifler sunuluyordu. Ben kabul etmemiştim. Daha önce Çiftlik Bank’taki Tosuncuğun olayı gibi. Gelse bile en fazla 2-3 yıl yatar sonra çıkar. Yapanın yaptığı yanına kar kalacaktır” dedi.

‘3 – 5 YIL YATIYORLAR’

Thodex mağduru A.N. de şunları söyledi: “Türkiye’deki yasalar mağdurların mağduriyetini giderilmeye dönük olmadığı için yargılanması sadece cezai bir durum olabilir. Bizim mağduriyetimiz giderilemez. Türkiye’de kim dolandırılmış da parası iade edilmiş. Çiftlik Bank’ta Tosuncuğun dolandırdığı kişilerin mağduriyeti giderildi mi? Türkiye’deki yasalardaki boşluklardan faydalanıp insanları dolandırıyorlar, belki 3 yıl 5 yıl yatıyorlar ondan sonra dolandırdıkları paralarla bir şekilde yaşıyorlar bu kadar basit. MASAK’ta 1 milyon kusur zararım olduğu yazıyor ancak bugünkü değeri 3.5 milyon lira. Benim şu anki değeriyle 3.5 milyon lira bir zararım var. Beni arayıp 150-200 bin TL teklif ediyorlar bunun karşılığında da şikâyetten vazgeçmemi istiyorlar. Bunu mağduriyeti gidermek olarak telakki ediyorlar. Türkiye’deki çarklar maalesef yıllardan beri böyle dönüyor.”

‘BİRKAÇ SORUM OLACAK’

Thodex mağduru Kayseri’de gazetecilik yapan Bekir Özkarcı da, “Parayı yatırıp altcoin aldığım gün hemen 45 dakika sonrasında sistem kapandı. Bugünün değerinde 20 bin TL zararım var. 2 gün sonra savcılığa suç duyurusunda bulundum. Faruk Fatih Özer bilinçli bir nitelikli dolandırıcıdır. Türk adaletine güveniyorum. Duruşmada kendisine birkaç sorum olacak” ifadelerini kullandı.

‘TEMELDEN UMUTSUZUM’

Thodex mağduru A.T. de, “Güvendik ve mağdur olduk. 6 bin dolar zararım var. Ama bununla birlikte kontrol mekanizmasının kurulması gerektiği de ortaya çıktı. İnsanların umutları 1 dakikada gidiyor bu tür olaylarda. Çok sevindim yakalanmasına. Ancak temelden umutsuzum çünkü düzenleme yok. Özer’in mahkeme önüne çıkacak olması bizim zararımızı gidermeyecek. Bunu yapan insan önceden hazırlığını yapmıştır. Paraları yurtdışına kaçırmıştır.” dedi.

23 EYLÜL’DE YARGI KARŞISINA ÇIKACAK

Dosyadaki bir kısım mağdurların avukatı Sinan Keskin şu bilgileri verdi: “Arnavutluk ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında adli işbirliği kapsamında Türk Emniyet yetkilileri kırmızı bültenle interpol yakalama kararına istinaden Arnavutluk’tan sanık  Özer’i Türkiye’ye getirecekler, emniyette işlemleri tamamlanıp, gerekli sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra İstanbul 9 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gıyapta verilen tutuklama kararı infaz edilerek cezaevine gönderilecektir. 23 Eylül 2022’de sanık mahkemeye çıkarılarak ifadesi alınacak.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş