Eyüpsultan’da kafeye silahlı saldırı davası: 3 sanığa müebbet ve 45’er yıla kadar hapis istemi

Eyüpsultan’da, 2021 yılında bir kafeye yapılan silahlı saldırıda Talat Kaya’nın ölümüne, 2 kişinin ise yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla 3 sanığın yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, sanıklar Üveyiz Kınay, Emirhan Örs ve azmettirici olduğu iddia edilen Fatih Uzunyayla’nın kasten öldürme ve 3 kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından ayrı ayrı müebbet hapis ve 27’şer yıldan 45’er yıla kadar hapis cezasını istedi.

Eyüpsultan’da kafeye silahlı saldırı davası: 3 sanığa müebbet ve 45’er yıla kadar hapis istemi
Yayınlama: 18.12.2023
A+
A-

 

 İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Emirhan Örs ve Üveyiz Kınay ile tutuksuz sanık Emre Duran getirildi. Duruşmaya, Talat Kaya’nın ailesi ile bazı müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRMİŞLER

Duruşmada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık Fatih Uzunyayla ve müşteki Ahmet Adanmış arasında husumet olduğunu belirtti. Sanık Üveyiz Kınay’ın olay günü çalıntı araçla, sanıklar Emirhan Örs ve Doğan Gökdoğan’la müşteki Adanmış’ı yaklaşık bir saat boyunca aradıkları, müşteki Adanmış’ın arkadaşları olan müştekiler Muhammed Talha Aksakal ve kardeşi Ahmet Taha Aksakal’ı ziyarete gittiği kafeye, sanık Kınay tarafından uzun namlulu silahla 12 el ateş edildiği anlatıldı. Mütalaada, taraflarla ilgisi olmayan ve o sırada kafede perde takan maktul Talat Kaya’nın başına isabet eden kurşun nedeniyle olay yerinde hayatını kaybettiği, şikayetçi Ahmet Taha Aksakal ile Ahmet Adanmış’ın hayati tehlike geçirecek derecede yaralandıkları belirtildi. Şikayetçi Muhammed Talha Aksakal’ın havaya ateş etmesiyle sanıkların ateşe son verip olay yerinden kaçtıkları ifade edildi.

HEDEF GÖZETMEDEN BİR ŞARJÖR BOŞALTMIŞ 

Sanık Kınay’ın aynı ortam bulunan şikayetçilere karşı hedef gözetmeden öldürücü nitelikte uzun namlulu silahla tüm şarjörü boşalttığı aktarılan mütalaada, sanıklar Kınay ve Örs’ün müşteki Adanmış’ı olay öncesinde tanımadığı ve herhangi bir irtibat kurmadığı ifade edildi. Mütalaada, sanık Uzunyayla’nın olay tarihinden önce birçok kez sanıklar Kınay ve Örs’le görüştüğü, saldırıyı azmettirdiğine belirtildi. Sanık Doğan Gökdoğan’ın dosyada üzerine atılı suçlara doğrudan “yardım eden” veya “iştirak eden” olarak sorumluluğunu gerektirecek bir eyleminin bulunduğuna dair tespit yapılamadığı, sanığın soruşturma ve kovuşturma aşamasında samimi beyanlarda bulunarak olayın aydınlatılmasında yardımcı olduğu ve olayın yaşanacağından bilgisinin olmadığına dair savunmasının aksini ispatlayacak delil bulunamadığı ifade edildi.

3 SANIĞA AYRI AYRI MÜEBBET VE 45’ER YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Mütalaada, sanıklar Üveyiz Kınay, Emirhan Örs ve söz konusu suçlara azmettiren Fatih Uzunyayla’nın “kasten öldürme” ve 3 kişiye karşı “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından ayrı ayrı müebbet hapis ve 27’şer yıldan 45’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Sanıkların üzerlerine atılı “mala zarar verme” suçu yönünden müştekilerin şikayetinden vazgeçtiği gerekçesiyle düşme kararı verilmesi istendi. Mütalaada, sanık Kınay’ın ayrıca “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. Mütalaada, sanıklar Doğan Gökdoğan ve Emre Duran’ın üzerlerine atılı suçlara ilişkin yeterli delil elde edilemediğinden beraatlerine karar verilmesi istenirken, sanık Fatih Uzunyayla’nın kararla birlikte tutuklanması talep edildi.

MÜTALAAYA KARŞI SAVUNMALARIN HAZIRLANMASI İÇİN DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre isteyen sanık avukatlarının talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Eyüpsultan’da 1 Haziran 2021’de meydana gelen olay öncesinde, taraflar Ahmet Adanmış ve Fatih Uzunyayla arasında küfürleşme sonrası husumet oluştuğu anlatıldı. Üveyiz Kınay’ın saldırıyı düzenlemesi için Fatih Uzunyayla tarafından azmettirildiği anlatılan iddianamede, olay günü sanık Üveyiz Kınay’ın çalıntı araçla, kafeye uzun namlulu silahla 12 el ateş ettiği kaydediliyor. Saldırı sırasında, taraflarla ilgisi olmayan Talat Kaya’nın tadilat yapılan kafenin perdelerini takarken başına isabet eden kurşun sonucu olay yerinde hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, kafede yapılan incelemede, bir silah ve 100 bin lira ile çok sayıda sahte plaka bulunduğu ifade ediliyor. İddianamede, sanık Üveyiz Kınay’ın “olası kastla kasten öldürme”, iki kişiye karşı “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “mala zarar verme” suçlarından 40 yıl 4 aydan 89 yıl 6 aya kadar hapse mahkum edilmesi isteniyor. İddianamede, sanık Fatih Uzunyayla’nın “Olası kastla kasten öldürme” ve 2 kişiye karşı “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarına azmettirdiği gerekçesiyle 39 yıldan 77 yıl 6 aya kadar hapis cezası, sanıklar Doğan Gökdoğan, Emirhan Örs ve Emre Duran’ın ise benzer suçlardan 11 yıl altışar aydan 38 yıl dokuzar aya kadar hapis cezası talep edildi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş