‘EYT düzenlemesini aralıkta planlıyoruz’

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimalle 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız” dedi.

‘EYT düzenlemesini aralıkta planlıyoruz’
Yayınlama: 30.11.2022
A+
A-

Akbaşoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 6’lı masanın dün açıkladığı ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi’ni değerlendirdi. Basın mensuplarını sorularını da yanıtlayan Akbaşoğlu, EYT ve sözleşmeli personel ile ilgili düzenlemelere ilişkin, “Bu konuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Meclis takvimine uygun bir şekilde bunları çalışıp Meclis’in gündemine getirmeyi istiyoruz. EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin düzenlemeleri aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimalle 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız” dedi. Akbaşoğlu ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın taşeron çalışanlarla ilgili de çalışma başlattığını söyledi.

Meclis takvimi nasıl işleyecek?

Meclis’te 5 Aralık’tan itibaren 12 gün boyunca bütçe maratonu yaşanacak. Bütçe görüşmeleri sırasında Meclis’te yasa teklifi görüşülemiyor. Bu nedenle 16 Aralık’tan sonra Meclis’e düzenlemelerle ilgili küçük bir torba yasa teklifinin gelmesi bekleniyor. 3 Ocak’tan sonra düzenlemenin Meclis’te görüşülmesi ve yasalaşması bekleniyor. EYT düzenlemesi 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak EYT düzenlemesinden ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız” demişti.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş