EURO 2024’te gruplar ve Türkiye’nin maç programı belli oldu

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) kura çekimi Almanya’nın Hamburg şehrinde bulunan Elbphilharmonie Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

EURO 2024’te gruplar ve Türkiye’nin maç programı belli oldu
Yayınlama: 02.12.2023
A+
A-

Kura çekiminde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella da yer aldı. Kura çekimine 2. torbadan giren Türkiye, F Grubu’nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile eşleşti.

Kura çekimi sonrasında gruplar şöyle oluştu:

A Grubu: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre

B Grubu: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk

C Grubu: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere

D Grubu: A yolu play-off galibi (Polonya, Galler, Finlandiya, Estonya), Hollanda, Avusturya, Fransa

E Grubu: Belçika, Slovakya, Romanya, B yolu play-off galibi (İsrail, Bosna Hersek, Ukrayna, İzlanda)

F Grubu: Türkiye, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg), Portekiz, Çekya

TÜRKİYE’NİN İLK MAÇLARI DORTMUND’TA

14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenecek EURO 2024, Almanya’daki 10 şehirde gerçekleştirilecek. EURO 2024’e Almanya’nın Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak. Şampiyonanın açılış maçı Münih’teki Allianz Arena, final karşılaşması ise Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

F Grubu’nda Ay-yıldızlılar  ilk maçında C yolu play-off galibiyle 18 Haziran 2024 Salı günü Dortmund’da karşılaşacak. Play-off’taki Gürcistan-Lüksemburg ve Yunanistan-Kazakistan eşleşmelerinin ardından finali kazanacak takım, Türkiye’nin rakibi olacak. Milli takım, gruptaki ikinci maçını 22 Haziran 2024 Cumartesi günü Portekiz ile yine Dortmund’da, üçüncü karşılaşmasını ise 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile Hamburg’da oynayacak.

GRUPTA BİRİNCİ VE İKİNCİLER DOĞRUDAN SON 16 TURUNA YÜKSELECEK

EURO 2024’te 4’erli 6 grupta toplam 24 takım mücadele edecek. 6 grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak. Grup maçlarının 26 Haziran’da biteceği turnuvada, son 16 turu aşaması 29 Haziran’da başlayacak. Turnuvada 5 Temmuz’da çeyrek final ve 9 Temmuz’da da yarı final maçları başlayacak. EURO 2024’ün şampiyonu 14 Temmuz’da Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanacak final maçıyla belli olacak.

ÖDÜL RAKAMLARI AÇIKLANDI

Öte yandan Almanya’da oynanacak 2024 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılacak takımlara dağıtılacak para ödülleri de belli oldu. Turnuvada yer alan ülkelere 9 milyon 250 bin Euro ödeme yapılacak. Ülkeler; galibiyetlerde 1 milyon Euro, beraberliklerde ise 500 bin Euro alacak. Adını son 16 turuna yazdıran takımlara 1.5 milyon Euro, çeyrek finalistlere 2.5 milyon Euro, yarı finale yükselenlere ise 4 milyon Euro ödenecek. Organizasyonu ikinci sırada tamamlayan ülke 5 milyon Euro ek ücret kazanacakken, Avrupa şampiyonu olan ülke ise ekstradan 8 milyon Euro’nun sahibi olacak.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş