ETÜDER’in üye firmaları deprem bölgesine 250 TIR yardım gönderdi

Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, üye firmaların depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda bölgeye 250 TIR yardım malzemesi götürdüklerini söyledi. Yardımların devam edeceğini söyleyen Şahinöz, “Yaşanan büyük afet nedeni ile üzüntümüzü tarif edebilmek imkânsız. Bölgede yaşanan her acıyı, korkuyu ve üzüntüyü içimizde hissediyoruz” dedi.

ETÜDER’in üye firmaları deprem bölgesine 250 TIR yardım gönderdi
Yayınlama: 15.02.2023
A+
A-

Yardımlara 6 Şubat’ta başladıklarını belirten Şahinöz, “Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan kritik zamanlarda gerek tüm STK’lar gerek iş dünyası gerek bireyler olarak elimizde olan tüm imkanları ihtiyaç sahipleri için seferber etmeye başladık. Üyelerimiz depremin olduğu bölgelere Kızılay ve AFAD yönlendirmeleri ile 6 Şubat günü ve gecesi hiç zaman kaybetmeden ilk sevkiyatları yapmaya başladı. Derneğimiz üyesi tüm kuruluşlar bu dönemde halkımızın acil ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına seferber oldu” diye konuştu.

SAHRA MUTFAKLARINA GIDA DESTEĞİ

ETÜDER üyelerinin bölgede kurulan sahra mutfaklarına gıda desteği de sağladığını kaydeden Şahinöz, “Bölgede mobil mutfaklar depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren hızlıca kurulmaya başlandı. Bugün itibarı ile farklı şehirlerde kurulu 20-25 mutfağın gıda, içecek ve hijyen ihtiyaçları paydaş STK’lar tarafından karşılanamaya devam ediyor. Ayrıca üyelerimiz bölgede kurulu olan mobil mutfaklara gıda tedariğini kesintisiz olarak sürdürürken diğer yandan kendilerinin kurmuş oldukları mutfaklarda da afetzedelere sıcak yemek çıkarmaya devam ediyorlar. Bunların dışında devlet kurumlarının yönlendirmeleri ile diğer STK’lar ile ihtiyaç sahiplerine çadır ve konteyner kurulumlarıyla ilgili barınma desteği sağlanması planlanmaktadır” ifadelerinde bulundu.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ”

Şahinöz, birlik beraberlik ruhunu asla bırakmamamız gerektiğinin altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Yaşadığımız büyük afetten sonra sektör olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye hazırız. Bölgenin ihtiyaçlarının hızlıca giderilmesi, en temel ihtiyaç olan gıdanın kesintisiz ve güvenilir bir biçimde sağlanması ve halkımızın bu zor koşulları en kısa sürede atlatabilmesi için kamu kurumlarıyla etkin iletişimimiz ve iş birliklerimiz sürüyor. Temel amacımız, deprem bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine gerekli malzeme tedariğini tüm sağlık ve hijyen hassasiyetini göstererek üretim ve dağıtımı sürdürülebilir bir şekilde sağlamaktır.”

 

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş