Esnaf, piyasada yeterli kokoreç olmamasından yakınıyor

HER KURBAN BAYRAMI’NIN ARDINDAN VATANDAŞLARIN DEĞİŞİLMEZ LEZZETLERİNDEN OLAN KOKOREÇ İÇİN ESNAF, BAYRAM TATİLİNİN ETKİSİNİ YAŞADIKLARINI İFADE EDEREK, PİYASADA YETERLİ KOKORECİN OLMADIĞINDAN DOLAYI İŞ YAPAMAMAKTAN YAKINDI.

Esnaf, piyasada yeterli kokoreç olmamasından yakınıyor
Yayınlama: 12.07.2023
A+
A-

Vatandaşların değişilmez lezzetlerinden olan kokoreçle ilgili Kurban Bayramı tatilinin etkisini hala yaşadıklarını ifade eden esnaf, piyasada yeterli kokoreç olmamasından yakındı.

Kurban Bayramı’nın üzerinden hayli zaman geçmesine rağmen kokoreççilerde ürün sıkıntısı yaşanıyor. Kokoreç esnafı, bayramda kesilen kurban sakatatının henüz kendilerine ulaşmadığından yeterli satış yapamamaktan sıkıntı yaşıyor. Küçükbaş veya büyükbaş hayvanların ince bağırsağına sarılarak yapılan kokoreç için depolarına henüz ürün gelmediğini belirten kokoreççiler, bir hafta 10 gün içinde işlerinin açılmasını bekliyor.

“Şu anda piyasada kokoreç yok”

Eskişehir’de 6 yıldır kokoreççilik yapan Hüseyin Ejderha, Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanların sakatatlarının kendilerine henüz ulaşmadığını ifade ederek, “Şu anda piyasada kokoreç yok. Kurban Bayramı’ndan vatandaşlar kurbanlarını kesti. Ama henüz yeterli sayıda kokoreç yapılacak mal bize gelmedi. İşlerimiz henüz umduğumuz gibi gitmiyor. Vatandaşlar bayram tatili için şehri boşalttılar. Hala tatilin etkisini yaşıyoruz. Bir haftaya kadar kokoreçlerimizin çoğalacağını düşünüyoruz” dedi.

Esnaf, piyasada yeterli kokoreç olmamasından yakınıyor
Esnaf, piyasada yeterli kokoreç olmamasından yakınıyor
sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş