Eskişehir’de sel suları köyü ikiye böldü

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde yoğun yağış sonucu oluşan sel Çatören Mahallesi’nde büyük zarara yol açtı. Sel suları köyü adeta ikiye bölerken, suların birden fazla evin yıkılmasına sebep olduğu belirtildi. Köylüler, en büyük endişelerinin, yakınlardaki Çatören Barajı’nın taşma ihtimalinin olduğunu söyledi. Köy Muhtarı Cengiz Gül yaşananları, “Köyüme giremiyorum. Yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki bir tepeden çaresizce seli izliyorum.” dedi.

Eskişehir’de sel suları köyü ikiye böldü
Yayınlama: 02.06.2023
A+
A-

Eskişehir‘e 63 kilometre uzaklıkta olan Çatören Mahallesi adeta sele teslim oldu. Köy yakınlarında bulunan Seydi Çayı üzerinde sulama amacıyla yapılan Çatören Barajı’nın yanı sıra çevre dağlardan gelen sel suları köy içinden geçen büyük bir sele sebep oldu.

Eskişehir'de sel suları köyü ikiye böldü

KÖYLÜLER BARAJIN TAŞMASINDAN KORKUYOR

Sel köyü adeta ikiye bölerken, suların birden fazla evin yıkılmasına sebep olduğu bildirildi. Vatandaşları büyük bir korku ve endişeye sevk eden sel suları, mahalle yolunu tahrip etti, tarım arazilerinde de zarara yol açtı. Köylüler, en büyük endişelerinin, yakınlardaki Çatören Barajı’nın taşma ihtimalinin olduğunu belirttiler.

Eskişehir'de sel suları köyü ikiye böldü

“ÇARESİZCE SELİ İZLİYORUM”

Gazetecilerin telefonla ulaştığı Köy Muhtarı Cengiz Gül, “Köyüme giremiyorum. Yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki bir tepeden çaresizce seli izliyorum. İş makineleri yoldaymış, gelecek. Çok endişeliyiz. Umarım can kaybı olmaz, büyük maddi zarar meydana gelmez” dedi.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş