Eskişehir’de Espark AVM’den 30 Ağustos etkinliği

ÖZLÜ SÖZLERİ İNCELEME FIRSATI YAKALAYAN VATANDAŞLAR DAHA SONRA PLATFORMUN YANINDA BULUNAN KÜRSÜDEKİ HATIRA DEFTERİNE DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ AKTARIYOR.

Eskişehir’de Espark AVM’den 30 Ağustos etkinliği
Yayınlama: 27.08.2023
A+
A-

Eskişehir Espark AVM’de Zafer Haftası dolayısıyla kurulan platforma vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Eskişehir’de yıllardır vatandaşların uğrak noktalarından olan Espark AVM’de Zafer Haftası dolayısıyla ’30 Ağustos Zafer Bayramı senin için ne ifade ediyor? Bize bir sayfada anlatır mısın?’ temalı Zafer Köşesi etkinliği düzenleniyor. Alışveriş Merkezi’nin eksi birinci katındaki etkinlik alanına kurulan platformda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özlü sözleriyle donatılmış meşale yer alıyor. Özlü sözleri inceleme fırsatı yakalayan 7’den 70’e tüm vatandaşlar daha sonra platformun yanında bulunan kürsüdeki hatıra defterine duygu ve düşüncelerini aktarıyor. Anlamlı etkinlik 30 Ağustos 2023 Çarşamba gününe kadar devam edecek. Eskişehirli bir basketbol takımı oyuncuları ve vatandaşlar meşalede yer alan özlü sözleri okumasının ardından bu etkinliğin 30 Ağustos’un anlamını ve önemini öğretmek için faydalı olduğunu belirterek, hatıra defterine yazdıkları sözleri dile getirdiler.

“Eskişehir’de 30 Ağustos’u yaşamak çok farklı”

Eskişehir’de 30 Ağustos’u yaşamanın insanlara farklı duygular hissettirdiğini ifade eden Berkin Abbas isimli vatandaş, “Eskişehir’de 30 Ağustos’u yaşamak çok farklı. Eskişehir’in kendi kültürü, insanların hareketliliği ve genç dinamizmin olması şehirde çok etkili. Diğer şehirlerden çok farklı. Mutluyuz, heyecanlıyız. Espark gibi merkezi bir yerde kutlamanın coşkusu da başka tabii ki. Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiğim ‘Savaş, harp, zaruri olmadıkça bir cinayettir’ sözünü yazdım. Üzerine çok düşünülmesi gerekilen ve Mustafa Kemal’in başlattığı bundan yüzlerce yıllar sonra sürecek bir mücadeleyi ortaya koyan bir söz. İnsanlık ve medeniyet mücadelesi. Çok büyük bir önder. Eskişehir’de elimizden geldiğince sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.

“Atatürk her zaman kalbimizde, onu yaşatmaya çalışıyoruz”

Etkinliğe katılarak hatıra defterine yazı yazan emekli ilkokul öğretmeni Suzan Kuru, çok duygulu anlar yaşadığını belirterek, Atatürk sevgisinden bahsetti. Atatürk’ün sevdiği sözü hatıra defterine yazdığını aktaran Kuru, şöyle konuştu:

“O kadar yoğun duygular yaşadım ki anlatamam. Bugünlere çok zor gelindi. Onun bizler farkındayız da inşallah herkes fark eder. Çok duygusal günler yaşıyoruz. Şimdi Zafer Haftasına girdik. Çok heyecanlıyım, duygusalım. Bu hafta da çok yoğun bir hafta. İnşallah güzel günler gelecek umudundayım. Atatürk her zaman kalbimizde, onu yaşatmaya çalışıyoruz. Onun yolundan yürüyoruz. Onun sayesinde güzel günlere ulaşacağız. Herkesi aynı düşüncelere davet ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün o kadar çok güzel sözleri var ki, benim için en güzeli Ne Mutlu Türk’üm Diyene. Başta Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşları hepsi nurlar içinde yatsınlar. Işıklar içinde uyusunlar.

“30 Ağustos’un nasıl anlamı olduğunu öğrensinler”

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Espark AVM’de düzenlenen etkinlikle ile ilgili konuşan 16 yaşındaki basketbol takımı oyuncusu Bilge Nurlu ise “Öncelikle Ata’ma bize bu sporu özgürce yapmaya imkan sağladığı için çok teşekkür etmek istiyorum. Takım olarak hep onun izinden gideceğiz. Maçları da elimizden geldiği kadar da iyi oynayacağız. 30 Ağustos’tan dolayı kendimi çok özgür hissediyorum. Ülkem için çok mutlu hissediyorum. Bence bu etkinliği yapmak çok mantıklı. İnsanlar bilinçleniyor. Çünkü bir şeylerin farkında olmayan çok fazla insan var. En azından 30 Ağustos’un nasıl anlamı olduğunu öğrensinler. Atatürk’ü çok seviyorum. Şu an burada olmamızın tek sebebi kendisi. Ona çok teşekkür ediyorum. Hatıra defterine Ata’m izindeyiz yazdım. Altına da Türk Bayrağı ve ağaç çizdim” diye konuştu.

Eskişehir’de Espark AVM’den 30 Ağustos etkinliği
Eskişehir’de Espark AVM’den 30 Ağustos etkinliği
Eskişehir’de Espark AVM’den 30 Ağustos etkinliği
Eskişehir’de Espark AVM’den 30 Ağustos etkinliği
Eskişehir’de Espark AVM’den 30 Ağustos etkinliği
Eskişehir’de Espark AVM’den 30 Ağustos etkinliği
sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş